Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Σφαγιάζονται τα ειδικά μισθολόγια! Το τέλος του νοσοκομειακού γιατρού


Βαθιά μπαίνει το μαχαίρι των περικοπών και στον ιατρικό κλάδο μέσω του νέου μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου. Οι νοσοκομειακοί γιατροί που πληρώνονται μέσω ειδικών μισθολογίων θα δούνε τις αποδοχές τους να κατρακυλούν ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι έχουν υποστεί ήδη μείωση στα εισοδήματά τους κατά 40%. Πόσα θα παίρνουν;

Πολλοί νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται ήδη ένα βήμα πριν την έξοδο, όχι όμως προς τον ιδιωτικό τομέα απαραίτητα αυτή τη φορά, αλλά ακόμη και με το βλέμμα προς το εξωτερικό. 

Άλλωστε οι αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ κατρακυλούν πλέον τόσο πολύ που μάλλον δε συμφέρει κανείς να απασχολείται στα δημόσια νοσοκομεία. 

Εξάλλου και οι εφημερίες που θα μπορούσαν να προσδώσουν κάτι παραπάνω στους μισθούς τους, πληρώνονται με το σταγονόμετρο με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να υπολογίσει τα μηνιαία του εισοδήματα. 

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπως υπολογίζεται και από την ΟΕΝΓΕ, τα ειδικά μισθολόγια διαμορφώνονται πλέον ως εξής: 

· Για αποδοχές έως 1.000 ευρώ το ποσοστό μείωσης ορίζεται στο 2%

· από 1001 έως και 1.500 ευρώ στο 10%

· από 1.501 έως και 2.500 ευρώ στο 20%

· από 2.501 μέχρι 4.000 στο 30%

· και για ποσά άνω των 4.000 η μείωση είναι 35%.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες περικοπές που έγιναν ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες με συνέπεια ένας γιατρός που εργάζεται ακόμη και 20 χρόνια στο σύστημα να μην υπερβαίνει τα 1500 ευρώ. 

Και να σκεφτεί κανείς ότι η κυβέρνηση θα κόψει αναδρομικά τα ειδικά μισθολόγια από 1-8-2012...

IATROPEDIA 

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου