Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Έρχεται συμψηφισμός για τα χρέη των φαρμάκων! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο


Τελικώς οι φαρμακοποιοί αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες δε θα δούνε και πάλι ρευστό στα χέρια τους καθώς η κυβέρνηση για να αποφύγει την αποπληρωμή των χρεών που «τρέχουν» εδώ και χρόνια, θα προχωρήσει σε συμψηφισμό. Κάτι είναι και αυτό…Τι ακριβώς προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Γιάννη Στουρνάρα.

Νομιμοποιείται πλέον ο συμψηφισμός των χρεών για τα φάρμακα και αναμένεται μάλιστα να γίνει και άμεσα, καθώς ο υπουργός Οικονομικών ενέταξε στο πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη βουλή τη δυνατότητα του συμψηφισμού. 

Ειδικότερα όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «…με τις ρυθμίσεις απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού του υπερβάλλοντος μηνιαίου ποσού φαρμακευτικής δαπάνης από τους ασφαλιστικούς φορείς. Πλέον ο υπολογισμός διενεργείται από έκαστο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, με δυνατότητα χρήσης ως βάσης υπολογισμού του συνόλου της πράγματι διατεθείσας ποσότητας φαρμάκων και προβλέπεται ρητά η δυνατότητα διενέργειας συμψηφισμού. 

Τέλος, καταργείται η προθεσμία δεκαπέντε ημερών εντός της οποίας έπρεπε, κατ’ εξουσιοδότηση, να δημοσιευθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση». 

Πάντως με τη ρύθμιση αυτή που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα ο κλάδος των φαρμακοποιών αλλά και οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα δεδομένου ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό ενώ ταυτόχρονα οι φορολογικές τους υποχρεώσεις τρέχουν κανονικά…

IATROPEDIA 

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου