Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Δήλωση για τον ξυλοδαρμό γιατρού

Μέσα σ΄ ένα μήνα άλλος ένας νοσοκομειακός γιατρός ξυλοκοπήθηκε από δυσαρεστημένο ασθενή, ο οποίος μάλιστα τον χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.

Το περιστατικό συνέβη στο «Αττικόν», ενώ στις 18 του περασμένου μήνα γιατρός του «Ελπίς» νοσηλεύτηκε μετά από ανάλογο περιστατικό ξυλοδαρμού.
Τα περιστατικά αυτά αποτελούν απόδειξη της τεράστιας δυσκολίας με την οποία οι γιατροί διεκπεραιώνουν την εφημερία, με ανασφαλή προγράμματα εφημεριών, ελλιπές νοσηλευτικό προσωπικό, άφαντο υγειονομικό υλικό και χωρίς συνδρομή από υπηρεσίες φύλαξης των νοσοκομείων.

Πρόκειται για προβλήματα τα οποία προφανώς αδυνατεί να αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία ζει και κυκλοφορεί με αστυνομική φρουρά και προσπαθεί να κατασκευάσει ειδυλλιακή επικοινωνιακή εικόνα για τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Ως νοσοκομειακοί γιατροί απευθυνόμαστε στην ελληνική κοινωνία και καλούμε κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα να στηρίξουν το ΕΣΥ που καταρρέει και να σεβαστούν τον αγώνα που δίνουμε ώστε να εξυπηρετήσουμε τις τεράστιες ουρές αναμονής ασθενών με πενιχρά μέσα και ελάχιστο προσωπικό.

Εάν οι ίδιοι οι πολίτες δεν σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία σύντομα θα τα βρουν κλειστά και εγκαταλελειμμένα, όπως ήδη συμβαίνει σε ορισμένα εξ αυτών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

ΜΕDISPIN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου