Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Φάρμακα: Παράνομες εξαγωγές με χρέωση ΕΟΠΥΥ

Οργίαζε το κύκλωμα παράνομων εξαγωγών φαρμάκων που δρούσε στη χώρα μας αλλά και τη Βουλγαρία καθώς σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, εμπλέκονται σε αυτό 700 φαρμακεία σε όλη τη χώρα και 5 φαρμακαποθήκες.


Ο κ. Σαλμάς αποκάλυψε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εντόπισαν γιατρό ο οποίος είχε στήσει φαρμακαποθήκη στη Βουλγαρία με θυγατρική στην Αθήνα, μάζευε φάρμακα από 202 φαρμακεία σε όλη τη χώρα και μέσω Βουλγαρίας τα εξήγαγε σε Γερμανία και Αγγλία, όπου εκεί πωλούνται σε πολλαπλάσιες τιμές. Στην επιχείρησή του βρέθηκαν πολλά σκευάσματα χωρίς κουπόνια, κάτι που σημαίνει ότι και τα εξήγαγε παρανόμως και τα χρέωνε στον ΕΟΠΥΥ.

Σε άλλη περίπτωση εντός καταστήματος δίπλα σε φαρμακείο εντοπίστηκαν πάνω από 500 σκευάσματα μέσα σε κουτιά υποδημάτων από τα οποία έλειπαν τα κουπόνια. Η λίστα με τα εμπλεκόμενα φαρμακεία θα δοθεί στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό αλλά και στις δικαστικές Αρχές.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Σαλμάς θα συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Υγείας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το φαινόμενο των παράνομων εξαγωγών.

ΙΑΤROINET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου