Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Έρχονται ξένοι στον ΕΟΠΥΥ! Αναζητείται μάνατζερ από το εξωτερικό δια χειρός δανειστών

Άλλο ένα χτύπημα φαίνεται να δέχεται το υπουργείο Υγείας το οποίο μάλιστα δε φαίνεται να μπορεί να προσπεράσει. Οι δανειστές μας επιμένουν πως για να γίνει καλύτερη διαχείριση των υπηρεσιών που προσφέρει ο ΕΟΠΥΥ αλλά και των χρημάτων του, θα πρέπει να έρθει έμπειρος ξένος μάνατζερ. 
Τι προβλέπει πρόταση της τρόικας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με επιμονή αναζητούν το τελευταίο διάστημα οι δανειστές μας με δική τους πρωτοβουλία, ξένο μάνατζερ για να αναλάβει τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. 
Η κυβέρνηση και ειδικά το Μέγαρο Μαξίμου παρότι φαίνεται να είναι ικανοποιημένη από τον Λ.Παπαγεωργόπουλο, αυτό δε φαίνεται να εμποδίζει της τρόικα να κάνει ακόμη και …προτάσεις σε στελέχη για να αναλάβουν τον ΕΟΠΥΥ. 

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες ο Ανδρέας Λυκουρέντζος θα πρέπει να απαντήσει άμεσα στο θέμα ώστε όπως λένε οι τροικανοί να κλείσει η υπόθεση. 
Και το ζήτημα είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να ληφθούν οριστικές αποφάσεις πριν συμφωνηθεί το νέο μνημόνιο. 

Το νέο πρόσωπο, κατά τους δανειστές μας, θα κληθεί να κάνει μια γενικότερη διαχείριση του ΕΟΠΥΥ, έχοντας στο πλευρό του και άλλα στελέχη τα οποία θα ορίζουν ουσιαστικά της λεπτομέρειες. 

Ο ξένος μάνατζερ με βάση τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί, θα πρέπει να διαθέτει την ανάλογη εμπειρία ώστε να μπορεί σε μικρό χρονικό διάστημα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ. 

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι καιρό τώρα σε γνώση και του Μεγάρου Μαξίμου το οποίο όπως λένε πηγές επιχειρεί να ξεπεράσει τη συγκεκριμένη πρόταση και για λόγους εσωτερικής ισορροπίας. 

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο πάντως θα φάνταζε τουλάχιστον άκομψο ακόμη και στην Ελλάδα του μνημονίου.  IATROPEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου