Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΛΙΣΤΑ ... ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ !!!

Χθες το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σαλμάς μου απέστειλε έγγραφη πρόσκληση με το εξής κείμενο:

«Κύριε πρόεδρε,
Μετά από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν απο το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και τον Ε.Ο.Φ. αναφορικά με τις παράνομες εξαγωγές φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακαποθήκες , καλείστε να ενημερωθείτε σχετικά με τα αποτελέσματα που προέκυψαν , αύριο Τρίτη 12.03.2013 και ώρα 10:00 πμ στο γραφείο μου .» 

Επήγα. Είχε κληθεί και ο κ. Αμπατζόγλου.

Περίμενα να πάρω πλήρη λίστα ονομάτων .....
επίορκων συναδέλφων ,όπως είχε δηλώσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας χθες το βράδυ στα ΜΜΕ ! Ομως απλά είδα πολλές ανακατεμένες λίστες με κάποια ονόματα από διάφορα διαμερίσματα της Χώρας , που μου έκαναν φοβερή εντύπωση, όπως και κάτι ποσά τιμολογίων π.χ.....35,12 ευρώ ή 2.002.925,13 ευρώ !!!

Δεν επήρα λοιπόν καμία λίστα ούτε και είμαι σε θέση να σας απαντήσω για αυτά που δήλωσε ο κ. Σαλμάς περί εξαγωγών και ... ευθύνη των φαρμακοποιών . Και από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αφού τα περισσότερα ονόματα είχαν εκδόσει τιμολόγια με μικροποσά... όχι ότι αυτό είναι σύννομο, αλλά απέχει παρασάγκας από την ευθύνη που μπορεί να έχει όλος ο κλάδος για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά !!!

Το παράξενο είναι ότι χθες ο κ. Σαλμάς δήλωσε στα ΜΜΕ πως ο ΠΦΣ και ΟΠΟΙΟΣ άλλος σύλλογος θέλει μπορεί να έχει πλήρη λίστα των ονομάτων των μελών του που παρανόμησαν, αρκεί να το ζητήσει. Σήμερα ο ΦΣΑ δεν έχει στα χέρια του καμία λίστα διότι όπως δήλωσε ο Υπουργός «η λίστα σύμφωνα με το ΣΔΟΕ είναι απόρρητη και απλά επιδεικνύεται !!!».

Από την στιγμή όμως που η υπόθεση βγήκε στον αέρα από τον υπουργό, παύει να είναι απόρρητη, και τουλάχιστον ο ΦΣΑ οφείλει για λόγους αξιοπρέπειας και διαφάνειας να έχει την λίστα, γιατί πολλά ακούγονται γαι κάποιους συνδικαλιστές!!! Ας μην ξεχνάμε δε ότι στο τελευταίο Δ.Σ. του ΠΦΣ με τους προέδρους ελέχθει ότι «κάποιοι από εδώ μέσα έχουν επιδοθεί σε αυτό το ... σπορ !!!». 

Συνεπώς οφείλουμε να έχουμε την λίστα για να μην υπάρχουν σκιές ή υπονοούμενα. Ή μήπως κάποιοι τελικά την έχουν και επειδή ΥΠΑΡΧΕΙ λόγος οι υπόλοιποι δεν μπορούν να την έχουν !!! 

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου