Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Αρ. Πρωτ. 2654
Πάτρα: 19-3-2013
Προς
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Α. Λυκουρέντζο 
Αριστοτέλους 17
104 33 ΑΘΗΝΑ

Logotypoispatras-150x150ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών διαμαρτύρεται έντονα για την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών ειδικευμένων και ειδικευόμενων ιατρών, των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού Αχαΐας.

Οι νοσοκομειακοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει κατά τους μήνες Δεκέμβριο του έτους 2012, καθώς και Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013. Είναι ευρέως γνωστό ότι οι γιατροί αντιμετωπίζουν έντονα βιοποριστικά προβλήματα, λόγω της σημαντικής περικοπής των μισθών τους και παράλληλα πραγματοποιούν πολύωρες εφημερίες υπό εξαιρετικά δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, χωρίς να εξασφαλίζεται ότι θα τις πληρωθούν. Εξαναγκάζονται να βιώσουν συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον σε βασικές ανάγκες διαβίωσης.

Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει την εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού συστήματος Υγείας, που υποχρεώνεται πλέον να καλύψει αυξημένη επισκεψιμότητα (30-40%) στα εξωτερικά ιατρεία λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών.

Ο ΙΣΠ στηρίζει τους συναδέλφους ιατρούς, που καθημερινά μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, προσπαθούν να προσφέρουν, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μέσα σε εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον εργασίας λόγω της υποστελέχωσης και των περιορισμών χρηματοδότησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και Οικονομικών να συντονιστούν ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με την έγκαιρη νόμιμη έγκριση των πιστώσεων για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών που εκκρεμούν από το Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2012.

Με το χαρακτήρα του επείγοντος, ζητούμε την πλήρη ενημέρωσή μας για την πορεία των πληρωμών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

Η Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου                Γεώργιος Σκρουμπής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
-Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα
-ΠΙΣ, Ιατρικοί Σύλλογοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου