Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Σαλμάς: Τύποι με βαλιτσάκια αγοράζουν τα φάρμακα!

Καταγγελίες σοκ έκανε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς σχετικά με την έλλειψη φαρμάκων που παρατηρείται σε πολλά φαρμακεία της χώρας. 

Όπως είπε υπάρχουν «άνθρωποι με βαλιτσάκια που κυκλοφορούν από φαρμακείο σε φαρμακείο και αγοράζουν φάρμακα σε μεγάλες ποσότητες». 

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι ελλείψεις που παρατηρούνται είναι τεχνητές και δεν ευθύνονται οι τιμές, αλλά 500 φαρμακεία και πέντε φαρμακαποθήκες που επιδίδονται σε μία απίστευτη πρακτική. 

Επαναγοράζουν τα φάρμακα από τα φαρμακεία και εν συνεχεία τα...

... πουλούν στο εξωτερικό εξασφαλίζοντας μεγάλα κέρδη, λόγω των διαφορών στις τιμές. Οι περισσότεροι μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, προτιμούν να πουλούν τα φάρμακα στη Γερμανία, γιατί εκεί έχουν το μεγαλύτερο κέρδος.

Ο υφυπουργός Υγείας ξεκαθάρισε μιλώντας στον Βήμα FM ότι για όσα καταγγέλλει έχει στοιχεία και απείλησε με διώξεις φαρμακεία που μετέχουν σε τέτοιου είδους πρακτικές, υπογραμμίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί πρέπει να πουλούν μόνο σε πολίτες. Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν αισθάνεται ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δέχεται πιέσεις απο αυτά τα κυκλώματα ο κ. υπουργός απάντησε ότι είναι πολύ ισχυρός τόσο ο ίδιος όσο και το κράτος και δεν φοβάται κανέναν. Τέλος υποσχέθηκε ότι οι ελλείψεις που παρατηρούνται σε φάρμακα σύντομα θα εκλείψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου