Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Καταρρέει το ΕΣΥ! Πόσα χρήματα λείπουν από τους προϋπολογισμούς;

Μετά τον ΕΟΠΥΥ που δεν μπορεί πλέον να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες των ασθενών τώρα και τα νοσοκομεία βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Πόσα λείπουν από τα Ταμεία.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με τα τα πιο γκρίζα χρώματα περιγράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα οι ίδιοι να μην μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους και οι ασθενείς να βασανίζονται αναζητώντας γιατρειά. 

Με βάση τις εκτιμήσεις από τα ταμεία των νοσοκομείων για το 2013 λείπουν κοντά στα 484 εκατ. Ευρώ. Και να σκεφτεί κανείς ότι και ο περσινός προϋπολογισμός ήταν μειωμένος. 

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας στην εισήγησή του για το 8ο Συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που πρόεκυψε μετά από γενική συνέλευση του κλάδου: "Το Εθνικό Σύστημα Υγείας διαλύεται την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών αυξάνεται άνω του 30%. Άνθρωποι πεθαίνουν αναμένοντας κρεβάτι σε ΜΕΘ. Ο ΕΟΠΥΥ κατεδαφίζεται, τα χρέη του ανέρχονται σε 2,6 δις. ευρώ".

Μ αυτά και μ αυτά και με την οικονομική δυσπραγία να κάνει τους Έλληνες κάθε μέρα και φτωχότερους, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι 6 στους 10 αναβάλλουν επισκέψεις σε γιατρός και υπηρεσίες επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, όπως πρόεκυψε από έρευνα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.-

See more at:
 http://www.iatropedia.gr/articles/read/3753#sthash.MMaIzu1m.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου