Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Τελεσίγραφο Λυκουρέντζου για τις εισφορές στον ΕΟΠΥΥ

«Θα πέσουν κεφάλια» προειδοποίησε ο υπουργός τους διοικητές των ταμείων

Ρητή εντολή προς τους διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων να αρχίσουν να αποδίδουν στον ΕΟΠΥΥ τις εισφορές που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι υπέρ υγείας, έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Η διορία που έδωσε ο υπουργός λήγει την προσεχή Τετάρτη. Σε διαφορετική περίπτωση, τους είπε, «θα πέσουν κεφάλια». Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πελοπίδας Καλλίρης, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος και εκπρόσωποι των Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιπλήξει τους διοικητές των Ταμείων και τους είχε ζητήσει να αποδίδουν στον ΕΟΠΥΥ τις εισφορές υπέρ Υγείας σε ροή ημέρας (με την καταβολή της εισφοράς από τον ασφαλισμένο). Ωστόσο, ουδείς συμμορφώθηκε.

Απ' όλα τα Ταμεία, αυτοί που αντιδρούν περισσότερο είναι οι εκπρόσωποι του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (νομικοί, υγειονομικοί, μηχανικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται να συνεργαστούν. Μάλιστα, όταν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ ζήτησαν προ ημερών την καταβολή των εισφορών, οι εκπρόσωποι του ΕΤΑΑ φέρονται να τους είπαν «μολών λαβέ».

Το θέμα θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 12 μ., στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου