Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Στο Σαλμά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών! Ζητά αποδείξεις για τα κυκλώματα φαρμακοποιών


Διευθύνσεις και ονόματα θα ζητήσει σήμερα ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά ο οποίος κατήγγειλε ότι κυκλώματα φαρμακοποιών φταίνε για τις ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ευθέως αμφισβητούν οι φαρμακοποιοί τις καταγγελίες του Μάριου Σαλμά ότι μερικά φαρμακεία φταίνε για τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων στα ράφια της ελληνικής αγοράς. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΠΦΣ θα ζητήσει όλα τα στοιχεία των φαρμακοποιών που φέρονται να εμπλέκονται στα κυκλώματα σύμφωνα με τον κ.Σαλμά.

Μάλιστα ο κ.Αμπατζόγλου θεωρεί ότι η συγκεκριμένη διακίνηση φαρμάκων (εξαγωγές) αποτελεί μόλις το 1% των συνολικών παράλληλων εξαγωγών που αγγίζουν περίπου τα 470 εκατ. το χρόνο, όταν η συνολική φαρμακευτική δαπάνη (χωρίς τη νοσοκομειακή) φθάνει τα 2,8 δις ευρώ.

Οι φαρμακοποιοί σημειώνουν ότι το πρόβλημα των ελλείψεων είναι πολυπαραγοντικό και οφείλεται στις μειωμένες τιμές που έχουν δοθεί στα φάρμακα, στις περιορισμένες πλέον τροφοδοσίες των φαρμακευτικών εταιρειών λόγω της συνεχόμενης αστάθειας στην αγορά (αλλεπάλληλα δελτία τιμών) καθώς και τις λιγότερες αγορές που γίνονται επειδή ακριβώς δεν υπάρχει ρευστό στην αγορά.

Να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς δήλωσε ότι οι ελλείψεις οφείλονται σε κυκλώματα φαρμακοποιών που πωλούν στο εξωτερικό ακόμη και παράνομα κάποια φάρμακα με συνέπεια αυτά να απουσιάζουν από τα ράφια.

IATROPEDIA

- Posted using BlogPress from my iPad

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου