Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το ΜΕΤΩΠΟ για τη γνωμοδότηση Σημαντήρη και τις κινητοποιήσεις των γιατρών

Το ΜΕΤΩΠΟ Νοσοκομειακών Γιατρών στηρίζει τις δίκαιες επισχέσεις των νοσοκομειακών γιατρών στα νοσοκομεία Τζάνειο και Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Παράλληλα καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού και καταστολής που επιχειρείται από την ανίκανη προς επίλυση προβλημάτων, ηγεσία της 2ης ΥΠΕ, η οποία για να καλύψει την ανεπάρκεια της υιοθέτησε - αν όχι υπέδειξε- την καταγέλαστη γνωμοδότηση του γνωστού νομικού της συμβούλου Σημαντήρη (κλικ εδώ).

Πρόκειται για ένα κείμενο γνωμοδότησης που θα καταταγεί σίγουρα στα μαργαριτάρια της νομικής επιστήμης αφού κάνει μαθήματα σε στυλ δημοδιδάσκαλου της δεκαετίας του 30, μιας ιδιότυπης ηθικής και νομιμότητας σε απλήρωτους, σκληρά εργαζόμενους γιατρούς.

Καλούμε τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ ‘’συνάδελφο'’ κ. Ευδοκιμίδη να αποδοκιμάσει έστω και εκ των υστέρων και να απορρίψει την γνωμοδότηση και παράλληλα να λύσει τώρα το πρόβλημα της πληρωμής των εφημεριών. Επίσης ζητάμε την άμεση λύση της συνεργασίας της 2ης ΥΠΕ με τον υπότροπο και απαράδεκτο νομικό της σύμβουλο. Αν δεν το πράξει ζητούμε από την ΕΙΝΑΠ ΟΕΝΓΕ και ΙΣΑ, ΙΣΠ την πειθαρχική και νομική τους δίωξη.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις ας μην μένει καμία αμφιβολία ακόμα και στους συντηρητικότερους των συναδέλφων ότι η απλήρωτη εργασία και η μετατροπή των νοσοκομειακών γιατρών σε ‘’λευκούς’’ κινέζους εργαζόμενους είναι προ των πυλών.

Καθίσταται λοιπόν επιτακτικό για το Ιατρικό Συνδικαλιστικό Κίνημα να θέσει άμεσα, επιτακτικά και κινηματικά το ζήτημα της νομοθετικής ρύθμισης πληρωμής των εφημεριών και να απαιτήσει τη λύση του.

Αυτό όμως κατά τη γνώμη μας δε μπορεί να γίνει με συναινετικά και αντιπροσωπευτικά προεδρεία. Πρέπει την επόμενη Τετάρτη να υπάρξει ένα κινηματικό αγωνιστικό προεδρείο στην ΕΙΝΑΠ αποτελούμενο από τις παρατάξεις που στηρίζουν τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών στη πράξη και όχι στα λόγια και θα είναι δίπλα τους κάθε στιγμή.     YGEIANET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου