Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σ.Κ.Π.) μια συνηθισμένη…αλλά ακόμη άγνωστη ασθένεια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με Πολλαπλή Σκλήρυνση (Σ.Κ.Π.) που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στο ξενοδοχείο DivaniCaravel, στις 9 Μαρτίου 2013, με την παρουσία τουλάχιστον 250 Συνέδρων στο χώρο της διοργάνωσης αλλά και εκατοντάδων από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησαν ζωντανά όλες τις ομιλίες και παρουσιάσεις του Συνεδρίου μέσω internet.

Με την απουσία τους έλαμψαν για άλλη μια φορά οι εκπρόσωποι της πολιτείας.

Με τους ασθενείς να διοργανώνουν το συνέδριο αυτό μόνοι τους, είχαν ως στόχο του συνεδρίου την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες υγείας όσο το δυνατό περισσοτέρων θεμάτων που αφορούν τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας-Πολλαπλή Σκλήρυνση. Οι τοποθετήσεις που έγιναν, προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον στο κοινό που παρέμεινε στο χώρο του Συνεδρίου μέχρι το τέλος. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε με τόσο στοχευμένο αλλά και κατανοητό τρόπο η πολυδιάστατη φύση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, η πολυπλοκότητα των συμπτωμάτων της, η ανάπτυξη θεμάτων σχετικών με την ασθένεια που θεωρούνται ταμπού, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με τους ασφαλιστικούς τους φορείς μέσα από την οικονομική κρίση που διανύει η χώρα μας, αλλά και η θετική στάση που πρέπει να διατηρούν και τέλος η σημασία της συμμετοχής των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στους Συλλόγους τους και την Ομοσπονδία.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της EMSP (European MS Platform), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τη ΣΚΠ (MSIF), μέλη συλλόγων ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας από όλη την Ελλάδα και πλήθους ασθενών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας – Πολλαπλή Σκλήρυνση, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν εθελοντικά για την πραγματοποίηση αυτού του Συνεδρίου.

Marion Kontogianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου