Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

«Μπλόκο»… στην Υγεία. «Κωφεύει το Υπουργείο» καταγγέλλει στο «Healthview»: ο Δημήτρης Βαρνάβας

Η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) με μία ανακοίνωση της προς τις ενώσεις των γιατρών όλης της χώρας, καλεί τους γιατρούς σε μία άτυπη « επανάσταση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, τέσσερεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΣΥ για τις τακτικές και οκτώ μήνες για τις πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησαν, ενώ ήδη βλέπουν το μισθό τους να εξαερώνεται από τις περικοπές του 3ου μνημονίου και την αυξημένη παρακράτηση φόρου.

Η ένωση των νοσοκομειακών γιατρών τονίζει πως η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο, ενώ διαφαίνεται η επιδίωξη της κυβέρνησης να μετατρέψει τις εφημερίες σε υπερωριακό έργο χωρίς αποζημίωση. Γι αυτό το λόγο η ΟΕΝΓΕ ως πρώτο βήμα αντίδρασης καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη συνολική κατάσταση στο Νοσοκομείο τους και προχωρώντας σε κάθε ενέργεια που η Συνέλευση κρίνει πρόσφορη.

Ενισχυτικά στις παραπάνω ενέργειες η ΟΕΝΓΕ καλεί όλες και όλους τους γιατρούς να πρωτοκολλήσουν μέσω της Ένωσης ή της Πενταμελούς Επιτροπής έγγραφο προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου με κοινοποίηση στο Διευθυντή του Τμήματος και στο οποίο θα αναφέρουν ότι αιτούνται εξαίρεσή τους από το πρόγραμμα εφημέρευσης λόγω υπέρογκων ανεξόφλητων εφημεριών.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε σχετικά στο «Healthview»: «Έχουμε φτάσει πια στο απροχώρητο. Δεν υπάρχει καμία διάθεση να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά όλοι οι γιατροί που ζουν από τον μισθό τους έχουν ξεπεράσει τα ανεχτά όρια υπομονής. Το υπουργείο φαίνεται να κωφεύει. Σε όλες τις προσπάθειες που κάναμε να βρεθεί λύση, δεν υπήρχε ανταπόκριση».

Άμεση ήταν η αντίδραση σήμερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με τους γιατρούς να απέχουν ήδη από τις εφημερίες. Ο κύριος Παναγιώτης Παπανικολάου, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας σχολίασε στο «Healthview»: « Οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας αισθάνονται ότι η πολιτεία φέρεται σαν ένας κοινός απατεώνας. Προσπαθεί να εξασφαλίσει με το καρότο και με το μαστίγιο τη νοσοκομειακή κάλυψη από τους γιατρούς, και όταν έρθει η ώρα να πληρώσει αυτό το εφημεριακό έργο, αρνείται με διάφορα προσχήματα, ληστεύοντας τα δεδουλευμένα των νοσοκομειακών γιατρών. Έτσι καταδικάζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε απλήρωτη εξοντωτική υπερεργασία».

Επιπλέον σε παράνομη επίταξη συμβασιούχων ειδικευόμενων γιατρών που έχει λήξει η σύμβασή τους προχώρησε ο διοικητής του «Ευαγγελισμού».

Εν τω μεταξύ σε κινητοποιήσεις προχώρησαν από σήμερα και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Φλεβάρη. Αναλυτικά οι εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, κ.λπ.,) από σήμερα κλείνουν τα ταμεία του νοσοκομείου και επιβάλλουν τη δωρεάν εξέταση των ασθενών, ενώ από Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Από την πλευρά της η διοίκηση του Νοσοκομείου, επικαλείται αδυναμία καταβολής των δεδουλευμένων εξαιτίας καθυστέρησης καταβολής της χρηματοδότησης από το Υπουργείο.

HEALTHVIEW
Ημ/νία Δημοσίευσης: 1/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου