Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

SOS από το νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός'

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα και την Πέμπτη οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο 'Ευαγγελισμός', καταγγέλλοντας σοβαρές ελλείψεις.

Στις 8 το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, ενώ την Πέμπτη προχωρούν σε στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

Καταγγέλλουν τα εξής:

Από τις 50 κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), λειτουργούν οι 40, με εξόντωση των εργαζομένων: διπλοβάρδιες, 3 - 4 νυχτέρια τη βδομάδα κλπ.

Από τους 24 νοσηλευτές στην Ανάνηψη Καρδιοχειρουργημένων Ασθενών (ΑΚΑ) έμειναν μόνο 14, ενώ εφημερεύουν μέρα παρά μέρα.

Οι τραυματιοφορείς, από 120 που θα έπρεπε κατ΄ελάχιστον να είναι, απέμειναν 67 και λόγω νοσημάτων φθοράς αρκετοί είναι νοκ - άουτ.

Στα παραϊατρικά απέμειναν οι μισοί συγκριτικά με τον προ τριετίας αριθμό. Ο τεράστιος όγκος των εξετάσεων (μια και τα περισσότερα εργαστήρια είναι κέντρα αναφοράς) βγαίνει με την αυταπάρνηση διαφόρων επιστημόνων, φοιτητών, σπουδαστών που υπό το πρόσχημα της 'πρακτικής άσκησης' δουλεύουν για χρόνια απλήρωτοι κι ανασφάλιστοι.

Αντίστοιχη εικόνα σε χειρουργεία, ορόφους, εξωτερικά ιατρεία, άλλες μονάδες: κάθε νοσηλεύτρια/τής οφείλει να περιθάλψει από 40 έως 70 ασθενείς στη βάρδια με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στις εφημερίες, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) γίνονται πεδίο μάχης!Επιπλέον, σε διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες η κατάσταση είναι πέρα από κάθε φαντασία: 

Κάθε εργαζόμενος είναι υπόλογος για πολλαπλά πόστα με ασύλληπτο όγκο δουλειάς. Κανονικό κουπί τραβάνε οι μαθητές του ΟΑΕΔ.

Πάνω από 150 οργανικές θέσεις μονίμων και πάνω από 50 ειδικευόμενων γιατρών είναι κενές!

Δ.Κ.
IATRONET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου