Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Συνέντευξη Γεωργιάδη με στόχο τη συγκάλυψη του σχεδίου διάλυσης των Νοσοκομείων




YGEIONOMIKOI
Αγωνιώδη προσπάθεια καταβάλει τις τελευταίες μέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να πείσει (άραγε ποιούς) ότι η κατάργηση δεκάδων Νοσοκομείων γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας των πολιτών.

Την ίδια ώρα που χιλιάδες κρεβάτια κλείνουν, είναι τουλάχιστον προκλητικό από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να επιχειρείται η αντιστροφή της πραγματικότητας και να εμφανίζεται αυτό ως αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου του Υπ. Υγείας φαίνεται ότι έγινε υπό το βάρος των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να υλοποιήσει και με το παραπάνω τις μνημονιακές δεσμεύσεις που προβλέπουν με μια μονοκονδυλιά την εξαφάνιση δεκάδων Νοσοκομείων προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Ταυτόχρονα ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους που βλέπουν αβέβαιο το μέλλον τους με τις διαθεσιμότητες πάνω από το κεφάλι τους ότι θα «τακτοποιηθούν» με την «μετακίνηση» σε άλλα Νοσοκομεία.

Τέλος δεν μένει απαρατήρητο το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο και τα Νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας ο Υπουργός Υγείας εκτοξεύει απειλές ότι θα «συντρίψει» τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων αν αυτοί προβούν σε καταλήψεις των ταμείων των Νοσοκομείων και στο μπλοκάρισμα πληρωμής του 5ευρου που καταβάλλουν ως χαράτσι οι πολίτες.

Σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ τα οποία βάζουν λουκέτο μέσω της ψευδεπίγραφης απόφασης για αλλαγής χρήσης που συνοδεύεται με διαθεσιμότητες εργαζομένων είναι στην Αττική το "Πατησίων", το "Αμαλία Φλέμιγκ", η "Πολυκλινική", το "Σπηλιωπούλειο" και η "Αγία Βαρβάρα", ενώ στη Θεσσαλονίκη το "Παναγία", το Λοιμωδών, το Ειδικών Παθήσεων και το Ινστιτούτο Νοσημάτων Θώρακος. Σε διαθεσιμότητα τίθενται επίσης και εργαζόμενοι από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας.
Οι διαθεσιμότητες σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπ. Υγείας φτάνει στον αριθμό των 1.618 εργαζομένων από τα παραπάνω νοσοκομεία. Το μέτρο της διαθεσιμότητας επεκτείνεται και σε 210 γιατρούς του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης, που εργάζονταν στα πρώην Νοσοκομεία του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού το χρονοδιάγραμμα της εφαρμογής των διαθεσιμοτήτων είναι:

- Στις 13 Αυγούστου αρχίζει η συλλογή του υλικού της «αξιολόγησης» των φορέων από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας ενώ στις 23 Αυγούστου εκδίδεται ο ονομαστικός κατάλογος με τους εργαζόμενους οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

- Από τις 24 έως τις 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι που τίθενται σε κινητικότητα καταθέτουν αιτήσεις προτίμησης για τα νοσοκομεία που θέλουν να «μετακινηθούν» ενώ στις 31 Αυγούστου οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

- Τέλος ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε στο γεγονός ότι στις 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις νέες θέσεις τους γεγονός που αμφισβητείται έντονα τόσο από τα σωματείων των εργαζομένων όσο και συνδικαλιστικούς φορείς. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η μεταφορά σε άλλα νοσοκομεία πέρα από το γεγονός ότι δεν διαφαίνεται να είναι στις επιθυμίες της τρόικα σκοντάφτει και στην απουσία κενών οργανικών θέσεων, αφού όσες υπήρχαν στους περισσότερους κλάδους καταργήθηκαν με μνημονιακούς νόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου