Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: “Ψαλίδι” στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ λόγω “πλαφόν”

IATRONET.GR. Για κάθε συμβεβλημένο γιατρό, έχει ορισθεί ένα συγκεκριμένο ποσό μέχρι το οποίο μπορεί να δεχθεί τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα (συμμετοχή 15%).


Εξηγήσεις προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ για τις περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις, δίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας.

Το προεδρείο του Συλλόγου ανακοίνωσε ότι οι περικοπές προκύπτουν από την εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων της 18ης Αυγούστου 2014 (ΦΕΚ 2243 Β΄).

Με αυτές, καθορίστηκε ανώτατο μηνιαίο ατομικό όριο (πλαφόν) για κάθε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, εργαστήριο και κλινικοεργαστηριακό γιατρό.

Για κάθε γιατρό, έχει ορισθεί ένα συγκεκριμένο ποσό μέχρι το οποίο μπορεί να δεχθεί τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα (συμμετοχή 15%) και ότι αν το ξεπεράσει, τότε θα υποχρεωθεί να πληρώσει επιστροφές (claw - back).

Οι γιατροί τονίζουν ότι το συγκεκριμένο πλαφόν προέκυψε έπειτα από διάφορες αλχημείες του ΕΟΠΥΥ και πως απέχει παρασάγγας από το πλαφόν επιβίωσης των εργαστηρίων και κλινικοεργαστηριακών ιατρείων.

Αδικεί, δε, την περιφέρεια σε σχέση με το κέντρο και επιβλήθηκε με μοναδικό στόχο την μείωση του τζίρου των διαγνωστικών εξετάσεων κατά 65% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Ασθενείς

Για άλλη μια φορά – σημειώνουν – οι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι ασθενείς, καθώς όλο και λιγότερες δωρεάν εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν τελικά, επειδή ο νέος «κόφτης» που εφεύρε ο ΕΟΠΥΥ περιορίζει κατά πολύ την κάλυψη του εργαστηριακού και κλινικοεργαστηριακού ελέγχου τους.

Νέο κόστος της περίθαλψης μετακυλίεται στις τσέπες τους.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου