Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Δεν μπορεί να χρεώσει νοσήλια σε τουρίστες και ασφαλιστικές εταιρείες!

Η γραμματεία παραμένει κλειστή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ενώ οι υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν τα νοσήλια από το μεσημέρι της Παρασκευής έως το πρωί της Δευτέρας!

IATRONET

Μεγάλα χρηματικά ποσά, από νοσηλεία τουριστών και ασφαλισμένων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, θα χαθούν και φέτος το καλοκαίρι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του νησιού, οι υπηρεσίες του νεόδμητου νοσηλευτικού ιδρύματος δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν την οφειλή από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, επειδή είναι κλειστή η γραμματεία!

Σύμφωνα με τους γιατρούς, οι τουρίστες που καταφεύγουν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές του νοσοκομείου και οι ασφαλιστικές τους εταιρείες, τις περισσότερες φορές δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα:

“Οι παρεχόμενες υπηρεσίες, προς μεγάλη έκπληξη και των ίδιων, είναι εντελώς δωρεάν, όταν αυτές παρέχονται μεταξύ 11 το πρωί και 7 το βράδυ, καθώς αυτό το χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί γραμματεία στο νοσοκομείο”, καταγγέλλουν οι γιατροί, για να επισημάνουν:

“Η ίδια αδυναμία υπάρχει όταν τα εξιτήρια γίνονται απογεύματα, αλλά και από Παρασκευή μεσημέρι μέχρι Δευτέρα πρωί, καθώς υπάρχει αδυναμία άμεσου υπολογισμού των νοσήλιων”.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθημερινή απώλεια χιλιάδων ευρώ, ποσού που θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τη μισθοδοσία όλου του έκτακτου προσωπικού ,που θα έπρεπε να προσλαμβάνεται για να αντιμετωπίσει την αυξημένη κίνηση.

“Ποιες ενέργειες γίνονται ενόψει του Πάσχα και της επερχόμενης τουριστικής περιόδου;”, αναρωτιούνται οι γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Καθώς η έναρξη της τουριστικής περιόδου πλησιάζει – αναφέρουν – το προσωπικό του νοσοκομείου ετοιμάζεται για μια ακόμη χρονιά να επιστρατεύσει το “φιλότιμο” για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που και φέτος θα προκύψουν.

Αύξηση

Η χρήση των υπηρεσιών Υγείας από τουρίστες είναι ιδιαίτερα αυξημένη τα τελευταία χρόνια.

Το νέο κτίριο σε συνδυασμό με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών - ποιότητα που οφείλεται στο ζήλο των εργαζομένων - έχει οδηγήσει πολλές από τις ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού να προτρέπουν τους πελάτες τους να κάνουν χρήση του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατακόρυφης αύξησης της κίνησης στο νοσοκομείο, καμία μέριμνα δεν λαμβάνεται έτσι ώστε να υπάρξει ανάλογη αύξηση και στο προσωπικό.

Έτσι, οι λιγοστοί και ήδη ταλαιπωρημένοι εργαζόμενοι καλούνται να καταναλώσουν και τις τελευταίες παρακαταθήκες δύναμής τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον αυξημένο όγκο εργασίας...

Δ.Κ.

2 σχόλια:

  1. Δέν χρειάζονται σχόλια, άλλο πραγμα χρειέζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω λεμε πως ν'αυξηθει η εισροη χρηματων στη χωρα μας και εμεις τη διωχνουμε με την ελλειψη προσωπικου και το δημοσιουπαληλιστικο τροπο σκεψης.Ας προσλαβουν εκτακτο διοικητικο προσωπκο για τις περιοδους με μεγαλη τουριστικη κινηση με διπλο οφελος.1. Θα δουλεψουν ανθρωποι που ειναι ανεργοι και 2.θα αυξηθουν τα εσοδα για το νοσοκομειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή