Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Λουράντος μαινόμενος κατά της στήριξης των...ολίγων στο ωράριο των φαρμακείων

IATRONET.GR. Ο πρόεδρος του ΠΦΣ εκτιμά ότι - στην περίπτωση του φαρμακείου - επένδυση είναι να μπορεί ο ασθενής να βρίσκει τα φάρμακά του κοντά στο σπίτι του και όχι μόνο τις ώρες λειτουργίας των πολυκαταστημάτων.


Επίθεση κατά όσων στηρίζουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει 500 φαρμακοποιοί, προκειμένου να αξιοποιήσουν την απουσία περιορισμών στο ωράριο, κάνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Ο θόρυβος ξέσπασε έπειτα από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας ότι θα προχωρήσει σε ρύθμιση του ωραρίου και των αδειών στα φαρμακεία.

Απαντώντας στις ανησυχίες - που εκφράστηκαν από την εφημερίδα "Καθημερινή" - ότι θα χαθούν οι συγκεκριμένες επενδύσεις, ο Κωνσταντίνος Λουράντος σχολίασε χαρακτηριστικά την Τρίτη:

“Αναρωτιόμαστε πρωτίστως από πού προκύπτει ότι είναι τόσο σημαντική η επένδυση 500 φαρμακείων και όχι εκείνη των υπολοίπων 10.500 φαρμακείων”.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ υπογραμμίζει ότι – σύμφωνα με βασικές οικονομικές γνώσεις – η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις:

“Για αυτό, άλλωστε, και όποια προγράμματα χρηματοδότησης για την Ανάπτυξη εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρονται σε αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων”.

Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται περί απασχόλησης τριών ή τεσσάρων φαρμακοποιών στα εν λόγω φαρμακεία, ο κ. Λουράντος σημειώνει ότι το διευρυμένο ωράριο προκάλεσε την απώλεια πολύ περισσότερων άλλων θέσεων εργασίας που χάθηκαν σε φαρμακεία της γειτονιάς.

Και αθροιστικά σε αυτό, ήδη έχουν κλείσει και σχεδόν 1.000 φαρμακεία λόγω της στρέβλωσης της αγοράς από την χαώδη κατάσταση που επικρατεί.

Ωράριο

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ δίνει έμφαση στη ρύθμιση του ωραρίου των φαρμακείων, διευκρινίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ωφεληθούν όλοι.

Οι φαρμακοποιοί – σημειώνει – επιθυμούν την ρύθμιση της αγοράς μέσω ενός πυκνού και πολυάριθμου δικτύου εφημεριών.

Η επένδυση στην περίπτωση του φαρμακείου είναι ο ασθενής και ο ηλικιωμένος που θα μπορεί να πάρει τα φάρμακα του όχι μόνο από το κεντρικό φαρμακείο τις ώρες λειτουργίας των πολυκαταστημάτων κάπου μακριά, αλλά από το φαρμακείο δίπλα του, όλες τις ώρες και τις ημέρες μέσω των υποχρεωτικών εφημεριών και διανυκτερεύσεων.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου