Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ 18-3-2015 του ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ιατρικοσ συλλογος αρκαδιας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
Φιλελλήνων 8, 22100, Τρίπολη 
Τηλ/Fax: 2710 237412 

Τρίπολη 18/3/2015 

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ 18-3-2015 του ΙΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

1. Ζητάμε την άμεση κατάργηση του Ν. 3919 ΦΕΚ 32 Α’ 2.3.2011 περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος. Ένας νόμος που νομιμοποιεί την πλανοδιακή ιατρική ευτελίζοντας το ιατρικό επάγγελμα, μετατρέποντας αρκετούς γιατρούς σε περιπλανώμενους θιασώτες και επιχειρηματίες υγείας.

2. Ζητάμε την έκδοση υπουργικής απόφασης που να ορίζει ότι δεν θα χορηγείται κανένα συνταγογραφούμενο φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή, πολύ δε περισσότερο αντιβιοτικά όπου γίνεται μεγάλη κατάχρηση με αποτέλεσμα την απειλητικά αυξανόμενη αντοχή των μικροβίων με ότι αυτό συνεπάγεται.

3. Ζητάμε να μην προχωρήσει η Κυβέρνηση σε άτυπο εσωτερικό δανεισμό από τις καταθέσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και ιδιαίτερα του ΕΤΑΑ (ΤΣΑΥ), με αντάλλαγμα κρατικούς τίτλους βραχυπρόθεσμης διάρκειας (ρέπος).

4. Ζητάμε την άμεση κατάργηση της Εταιρίας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε. (ΕΣΑΝ Α.Ε.) που διαχειρίζεται τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, και που τα κατευθύνει σε μεγάλο ποσοστό στην επιχειρηματική δραστηριότητα και στα μεγάλα ιδιωτικά ιατρικά συμφέροντα.

5. Ζητάμε η κρατική χρηματοδότηση για την υγεία να ανέβει στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, στο 7% του ΑΕΠ, από 4,5% που είναι σήμερα.

6. Ζητάμε την επανασύσταση της ΠΦΥ με την πλήρη επαναλειτουργία όλων των πολυϊατρείων, την επαναπρόσληψη των απολυθέντων γιατρών για ένα μεταβατικό στάδιο μέσα στο οποίο όλοι οι γιατροί που θα εργάζονται στα αστικού πλέον τύπου κέντρα υγείας θα γίνουν πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

7. Για το Γεν. Νοσοκομείο Τρίπολης ζητάμε:

Την πλήρη κάλυψη σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων των προβλεπομένων από το οργανόγραμμά του. 

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ψυχογιός Βασίλειος       Μπεντεβής Κωνσταντίνος

Ιατρός                         Ιατρός
Ακτινοδιαγνώστης         Βιοπαθολόγος

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΝΤΕΒΗ ?
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟ-
    ΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΜΕΝΑ ???
    ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ι.Σ.ΑΡΚΑΔΙΑΣ
    ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΕΒΙ...
    ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ / ΑΘΗΝΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οιφαρμακοποιοι τρεχουν κ πετυχαινουν...κε μπεντεβη μη θιξετε μελη της ποσιπυ κ πεεβι που κανουν επιχειρηματικα ανοιγματα .καλη νυχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή