Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΠΟΣΙΠΥ: Ενημερωτικό Σημείωμα για την συνάντηση στο Υπ. Υγείας

Αθήνα, 23/03/2015

Ενημερωτικό Σημείωμα

Σήμερα συναντηθήκαμε οι εκπρόσωποι των Πρωτοβάθμιων σωματείων που απαρτίζουν την ΠΟΣΙΠΥ συνοδευόμενοι από το Προεδρείο της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή, τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας κ. Ανδ. Ξανθό, τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Κοκκινάκη στο Υπουργείο Υγείας.
Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κοντός, ο Δ/ντής Διασφάλισης και Αξιολόγησης Ποιότητας κ. Φ. Ρηγάτος κ ο Δ/ντής Σχεδιασμού κ Υπηρεσιών Π.Φ.Υ. κ. Ι. Βαφειάδης.

Αφού ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό για το ύψος του προϋπολογισμού της Π.Φ.Υ. που θα τηρηθεί για το 2015 όπως έχει προβλεφθεί, μας πληροφόρησε ο κ. Κοντός για την πρόταση του προς το Υπουργείο η οποία περιλαμβάνει το να μην εφαρμοστεί ατομικό όριο ανά πάροχο, αλλά η περιστολή της δαπάνης θα προκύψει :

1) από την εφαρμογή κλιμακωτού rebate με βάση το ύψος του τζίρου των παρόχων,

2) από την άμεση εφαρμογή των συνταγογραφικών οδηγιών από ΗΔΙΚΑ,

3) με ανακοστολόγηση των ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων και πράξεων.

Επιπλέον συμφωνήθηκε η άμεση σύσταση Επιτροπής με εκπροσώπους του Υπ. Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος επί των προτάσεων του ΕΟΠΥΥ και του κλάδου μας.

Τέλος μας επισημάνθηκε ότι οι συμβάσεις θα παραταθούν για ένα τρίμηνο, ενώ δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των παρόχων που δεν έχουν συμβληθεί με Ιδιωτική Ελεγκτική Εταιρεία.

19 σχόλια:

  1. ΑΝΑΡΙΩΤΕΜΕ
    Εσεις της Ποσιπυ ειπατε τιποτα ή εισασταν εκει και δειχνατε το μποι σας...
    Γιατι δεν διεκδικει με την αποδειξη του ο ασφαλισμενος απο τον εοπυυ τα χρηματα του ?
    Εφοσον εχει κλειστο προυπολογισμο ο εοπυυ γιατι καταργει το πλαφον στους εργαστηριακους δημιουργωντας μια ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ ?
    Γιατι επιτρεπει σε μη συμβεβλημενο ιατρο να χρεωνει τον εοπυυ?
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ τουλαχιστον μια φορα να απαιτησουμε απο τους Συνδικαλιστες ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ .
    Ενας χρεωκοπημενος κλαδος απο μυαλα ,ηθικη και αξιοπρεπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή σας!Δηλ η λύση είναι να γίνει η γενική ούρων 1€ και ο μικροβιολόγος να παίρνει 0,15 συμμετοχή!Ετσι θα στηρίξετε το μικρό εργαστήριο;Έγινε πάλι αυτό που θέλει η ΠΑΣΙΔΙΚ....
    Οι δαπάνες συγκρατούνται αν δεν συνταγογραφούν οι μη συμβεβλημένοι όχι με την οικονομική εξόντωση αυτών που εκτελούν τις εξετάσεις Ντροπή σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι ανοησία είναι να μη συνταγογραφούν οι μη συμβεβλημένοι ιατροί;;;;;;;;;;; ΝΑΙ να μην υπάρχει πλαφόν . ΝΑ ΕΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ.................. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ .............. ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ.......

      Διαγραφή
    2. Δηλ.δεν καταλαβαινετε ότι ο προυπολογισμος δεν φτανει για να καλυψει αυτη την ζητηση κααι πρέπει να μειωθει με καποιο τροπο ωστε να πληρώνονται οι εξετάσεις που εκτελούνται; ;;;;;;;
      Προτεινε εσυ εναν λογικο τροπο αλλιώς θα εκτελεις τις εξετάσεις και θα πληρωνεσαι το 40% μεχρι να βγεις στη συνταξη......

      Διαγραφή
  3. ΞΕΚΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ????ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΕΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ.Η ΑΠΑΤΗ-ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.ΤΟ 2 ΚΑΙ 3 ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.ΤΟ ΑΚΟΥΜΕΕΔΩ ΚΑΙ 2ΧΡΟΝΙΑ,ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΛΙΝΙΚΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΚΛΙΜΑΚΩΤΟ REBATE.ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ.ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΟΙ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΠΙΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φέξε μου και γλίστρησα,....τα ίδια Παντελάκη μου τά ίδια Παντελή μου,.... παλιά γνωμικά τών απλών ανθρώπων τής παλιάς εποχλης ,τα οποία παραδόξως ισχύουν και στήν σύγχρονη,Θωμόπουλος Ιωάννης/απλός βιοπαθολόγος.(γι αυτό και εχω την τάση να βλέπω τα πράγματα απλά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ???ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ???ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ,ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΩ,ΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΠΑΝΕΛΛ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΤΙ ΛΕΕΙ? ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΕΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΠΟΣΙΠΥ συμφώνησε σε μείωση των τιμών του έτους 1991;;;;;;Δηλαδή το να μην συνταγογραφεί και η γιαγιά μου σαν μέτρο συγκράτησης της δαπάνης δεν σας πέρασε από το μυαλό;
    Η λύση είναι να εξοντωθούν οι μικροβιολόγοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝ ΕΩΣ 10.000 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΨΙΜΟ Ή ΕΙΝΑΙ 5% ΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΔΩΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ( ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΕΣΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ) ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΙΜΟΛΟΓΙΜΕΝΕΣ ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΣ ΠΑΛΙ...
    ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΤΕΙΝΩ, Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΜΗ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΝΑ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΠΙΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΔΙΚΩΣ Ο ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΩΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή κύριε συνάδελφε που λέτε για τους μη συμβεβλημένους ότι γράφουν παραπεμπτικά οι γραμματείς τους, στους συμβεβλημένους ποιος γράφει παραπεπτικά και συνταγές , μήπως οι ίδιοι που από την 1η ημέρα το πρωί έχουν <> το πλαφόν και εισπράτουν 10 ευρω? Αυτά δεν τα ξέρουμε ? Για να μην τρελαθούμε εντελώς σ αυτή τη χώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟ Ή ΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΔΑΗΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΙΚΑΤΖΗΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ , ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Δε γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ. Δε συμβάλλομαι με τον ΕΟΠΥΥ αλλά συνταγογραφώ γι' αυτόν. Δε γίνεται για μία κόλλα Α4 που τυπώνεις να παίρνεις 10 ευρω και εγώ να εκτελώ εξέταση για 60 λεπτά. Το καταλαβαίνεις ή παριστάνεις το χαζό? Βολευτήκατε με τον ΕΟΠΥΥ , ξεχάσατε να εξετάζετε τον ασθενή , συνταγογράφηση και άγιος ο Θεός. Για τη συνταγογράφηση δε από τη γραμματέα δε θέλω καν να το σχολιάσω. Είναι εμετικό. Προφανώς όσα προανέφερα δεν ισχύουν για όλους τους συναδέλφους, αλλά δυστυχώς για πολλούς.

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα είναι ότι ο προυπολογισμος δεν φτανει για καλύψει την παραγωγή παραπεμοτικων .
      Γιατί παρεξηγουνται οι συναδελφοι; ;;
      Εσείς θυμωνετε , εμείς ομως πληρωνουμε αντιδραστηρια....
      Δηλ.πριν δημιουργηθεί ο ΕΟΠΠΥ ο αγροτικος μπορουσε να συνταγογραφησει στο βιβλιαριο του ΤΕΒΕ; Τωρα γιατι μπορει; Δεν είναι λογικο και το ξερετε πολύ καλά κύριοι. ...Κάνετε την δουλειά ας στις πλάτες μας και ειμαστε ανοητοι ιι μικροβιολογοι που σας ανεχόμαστε. ...

      Διαγραφή
  13. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΑ , ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ( ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ) , ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ!!!
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το να έχεις και να διατηρείς ένα -(Αξιόπιστο και καλό ιατρείο)- δεν σημαίνει ότι στο τέλος δεν θα κλείσεις .Ο ΕΟΠΥΥ πέρα από κράχτης για να μπαίνουν ασφαλισμένοι στο ιατρείο ,είναι επικινδυνος
    γιατί θα καταντήσεις να δουλευεις για το κράτος και τα χρέη σου.
    Δυστυχως τον ΕΟΠΥΥ τον θέλουνε αθλιο γιατί είναι μη βιώσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβαζω και ακουω πολλούς εργαστηριακούς να κλαίγονται αλλά ταυτόχρονα βλέπω και εργαστηριακούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ που στα εργαστήριά τους γίνεται λαϊκό προσκύνημα και οι ίδιοι δηλώνουν ευχαριστημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Ποιός θα μου εξηγήσει το φαινόμενο?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή