Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

«Ξεμπλοκάρει» η αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ! Πόσα θα αγορασθούν και σε ποιες περιοχές

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Της Έλενας Μπρέγιαννη

Μετά από ακυρώσεις διαγωνισμών, απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενστάσεις και καθυστερήσεις, φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος για την αγορά τουλάχιστον των μισών ασθενοφόρων από αυτά που επιθυμούσε η διοίκηση του ΕΚΑΒ από το 2012.

Ειδικότερα μετά από διάφορες δικαστικές διαδικασίες και ασφαλιστικά μέτρα από τη μία εταιρεία αυτοκινήτων στην άλλη, η νέα διοίκηση του ΕΚΑΒ κατόρθωσε να ξεμπλοκάρει την υπόθεση από το βουνό των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Η αγορά των ασθενοφόρων κατακυρώθηκε για τις μισές περιφέρειες της χώρας στη φθηνότερη εταιρεία. Ωστόσο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αγορασθούν ασθενοφόρα σε όλη τη χώρα χωρίς καθυστερήσεις, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, λένε πηγές του HealthReport.gr, περιμένει από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή να «παζαρέψει» με τις τρεις εμπλεκόμενες εταιρείες ώστε να μειώσουν τις τιμές τους και να προμηθεύσουν με τα αυτοκίνητά τους όλη τη χώρα.

Με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr, οι προσφορές που έχουν ανοίξει και είναι δημόσιες έχουν ως εξής για τις τιμές που προσφέρθηκαν από τις εταιρείες: Mercedes 48.000 ευρώ, Citroen 57.000 ευρώ, Fiat 56.800 ευρώ.

Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού η χώρα θα πρέπει να προμηθευτεί τα εξής Ασθενοφόρα:

Αττική 30
Ιόνια νησιά 6
Δυτική Ελλάδα 15
Πελοπόννησος 10
Κρήτη 25
Βόρειο Αιγαίο 2
Νότιο Αιγαίο 6
Ήπειρος 11
Θεσσαλία 13
Στερεά Ελλάδα 10
Κεντρική Μακεδονία 9
Δυτική Μακεδονία 14
Ανατολική Μακεδονία 14

Επίσης αναμένεται να αγορασθούν 15 κινητές μονάδες για την Αττική και 4 για την Κεντρική Μακεδονία.

Στην περίπτωση που οι εταιρείες δε συμφωνήσουν να μειώσουν τις τιμές τους με βάση τη χαμηλότερη τιμή που προσφέρθηκε, θα αγορασθούν οχήματα μόνο στην μισή χώρα και από τη φθηνότερη εταιρεία. Τα ασθενοφόρα αναμένεται να παραδοθούν σε διάστημα έξι μηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου