Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ένωση Παιδιάτρων προς πρόεδρο κ. Α. Βαρθολομαίο και μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ


Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής 
Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Μη κερδοσκοπικό σωματείο

Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα 11528
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7, 151 21 Πεύκη
Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797

Email Επιστημονικής Επιτροπής: epep@eelpaidatt.gr

​ΠΡΟΣ: Πρόεδρο κ. Α. Βαρθολομαίο και μέλη του ΔΣ της ΕΥΔΑΠ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Υφυπουργό Υγείας, Τμήμα Δημόσιας Υγείας, Ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ιατρικής ενημέρωσης, Μέλη της Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και σεβαστά μέλη του ΔΣ,

Θεωρώντας ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας, όσον αφορά την καθαρότητα του πόσιμου νερού, είναι από τα σημαντικότερα κεφάλαια για την σημερινή αλλά και μελλοντική υγεία όλων, αλλά κυρίως των παιδιών, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε προς εσάς. 

Με την παρούσα ηλεκτρονική επιστολή ζητούμε να μας ενημερώσετε (αν υπάρχουν τα στοιχεία που ζητούμε), για τα εξής κάτωθι που αφορούν στο πόσιμο νερό, που διανέμεται από την Εταιρεία σας, τουλάχιστον για τον νομό Αττικής. Με την σειρά μας θα ενημερώσουμε τους Παιδιάτρους μέλη μας (και όλους όσους ενδιαφερθούν), ώστε να μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις που θέτουν οι γονείς παιδιών που παρακολουθούν στα ιατρεία τους.

Με τον τρόπο αυτό, θεωρούμε ότι ισχυροποιείται η ασφάλεια του κόσμου προς το πόσιμο ύδωρ και την Εταιρεία σας, και προάγεται η δημόσια υγεία. 

1. Πόσα mg χλωρίου περιέχονται σε ένα λίτρο νερό που διοχετεύεται μέσω του δικτύου σας, και ποια ήταν η μέση ημερήσια διακύμανση τα τελευταία 5 χρόνια

2. Πόσα ppb Trialomethanes (THM) περιέχονται, και ποια ήταν η μέση ημερήσια διακύμανση τα τελευταία 10 χρόνια

3. Αν γίνεται καταμέτρηση της περιεκτικότητας σε βενζόλιο στο νερό του δικτύου και ποια είναι η μέση μηνιαία συγκέντρωση τα τελευταία 5 χρόνια 

4. Αν χρησιμοποιείται αλουμίνιο για το φιλτράρισμα του νερού και αν αυτό απομακρύνεται πριν από την τελική κατανάλωση

5. Αν έχει ληφθεί μέριμνα για τον έλεγχο και την απομάκρυνση του Cryptosporidium

6. Αν περιέχεται φθόριο και πόσο

7. Αν μετρώνται και ποια είναι τα επίπεδα μολύβδου και λοιπά βαρέα μέταλλα στο νερό του δικτύου, καθώς και για αρσενικό και χρώμιο

Επίσης θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς, μαζί με τις ανωτέρω πληροφορίες, να μας κοινοποιούσατε και τα επίσημα όρια που ισχύουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με τιμή

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος     κ. Νταλούκας

Η Αντιπρόεδρος Α. Σακαλίδου

Ο Γραμματέας Δ. Φούσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου