Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Με φοιτητές στελεχώνουν Κέντρα Υγείας



HEALTH VIEW.GR

Με φοιτητές της Ιατρικής θα «στελεχωθούν» πέντε Κέντρα Υγείας σε πέντε από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας! Συγκεκριμένα, φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες και ελλείψεις, που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας - ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες - αποφάσισαν να προσφέρουν εθελοντική υποστήριξη στο Κέντρο Υγείας του Πρίνου στη Θάσο και στον Νομό Χαλκιδικής στα Κέντρα Υγείας Νέων Μουδανιών, Νέα Καλλικράτειας, Κασσανδρείας και Αγίου Νικολάου. 

Πρόκειται για την εθελοντική δράση "Ενίσχυση Κέντρων Υγείας Βορείου Ελλάδος" (ΕΚΥΒΕ), που υλοποιεί το παράρτημα Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ). Έτσι, από τις 13 Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου, 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το 3ο έτος των σπουδών τους και έχουν αποκτήσει κλινική εμπειρία, θα εργαστούν εθελοντικά στα 5 Κέντρα Υγείας. 

Για τους συμμετέχοντες προβλέπεται η διαμονή εντός των Κέντρων Υγείας, ενώ τα έξοδα κίνησής τους τα καλύπτουν οι ίδιοι. Βάσει προγράμματος, στις έξι εβδομάδες που διαρκεί το πρόγραμμα, ανά δυάδες ή τριάδες, οι φοιτητές θα πηγαίνουν σε κάποιο από τα υποστηριζόμενα Κέντρα Υγείας για μία εβδομάδα.

7 σχόλια:

  1. ?????????? Κλινικη εμπειρια? Απο το 4ο ετος και αν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου θυμιζει κατι τριτοκοσμικες χωρες οπου κυριο θεμα ηταν να φαινεται οτι υπαρχει καποιος με λευκη μπλουζα,για ψυχολογικους λογους προς τον πληθυσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΔΙΧΩΣ ΓΡΑΤΣΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΣΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ? ΜΑΙΝΤΑΝΟΙ? (δεν φτάνει που ξεπούλησαν την ιδιοτητα του γιατρου στούς διάφορους επενδυτές των οποίων θέλουνε να μας καταστήσουν υποχρεωτικά υπαλλήλους, υποβαθμίζουν κι άλλο την κατάσταση, εάν αυτά αληθεύουν πιστέυω οτι κάποιος άλλος θα εχει γρηγορα την ανάγκη δικηγόρου,αναφέρομαι σε οσους προωθούν τέτοια μέτρα, που ειναι αλήθεια οι συλλογοί μας?) Θωμόπουλος Ιωάννης/ βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαλαρώστε, το πρόγραμμα αυτό υπάρχει και υλοποιείται χρόνια τώρα από τις ενώσεις φοιτητών ιατρικής Ελλάδος. Ειχα συμμετάσχει και εγώ το 2001, στην Τήνο! Δεν έκανα και τίποτα το φοβερό γιατί δεν είχα εμπειρία και γνώσεις, ούτε μια οξεία αμυγδαλίτιδα να διαγνώσω, λάντζα έκανα μαζί με μια αγροτικη γιατρό που έτυχε να γνωρίζω εκεί. Περισσότερο διακοπές έκανα, θυμάμαι
    Μην τρελαθούμε τώρα, ότι στελεχώνουν τα ΚΥ με φοιτητές, έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν πιστεύω ότι θα αναλάβουν ιατρικό ρόλο. Μάλλον βοηθητικό ρόλο θα έχουν, όπως όταν πηγαίνουν στις εφημερίες για να αυξήσουν την πρακτική τους εμπειρία.Χωρίς τη φυσική παρουσία γιατρού, που θα έχει όλη την ευθύνη κάθε πράξη τους θα είναι αδιανόητη και ποινικά ελέγξιμη. Να προσέχουν λοιπόν τι θα αναλάβουν να κάνουν οι φοιτητές μήπως βρεθούν προ απροόπτου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχώς που γνωρίζουμε ποια είναι αυτά τα 5 κέντρα Υγείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή