Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΙΣΘ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πρόσκληση σε εκδήλωση επιστημονικών και παραγωγικών φορέων :

«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Η επόμενη ημέρα»

Οι ραγδαίες εξελίξεις που προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να προκηρύξει δημοψήφισμα εξπρές για ένα ζήτημα, που η ίδια δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει σύμφωνα με τις προεκλογικές της διακηρύξεις, επιβάλλουν σε κάθε πολίτη, σε κάθε κοινωνικό-επιστημονικό- παραγωγικό φορέα να πάρει θέση προς υπεράσπιση της κοινής λογικής, των κοινών δημοκρατικών αρχών και του κοινού μέλλοντος μας χωρίς να εγκλωβιζόμαστε σε κομματικά χαρακώματα ή επιδιώξεις.

Το δημοψήφισμα αποτελεί αναντίρρητα δημοκρατικό θεσμό και η συμμετοχή σε αυτό συνιστά δημοκρατικό καθήκον, με την άσκηση του οποίου αναλαμβάνουμε όλοι, άμεσα και ατομικά, την απόλυτη ευθύνη για το αύριο. Παραβλέποντας την αβεβαιότητα του ερωτήματος και κάθε άλλη διαδικαστική σκιά που συνοδεύει την κυβερνητική απόφαση, εστιάζουμε την προσοχή μας στην ουσία του και απαντούμε σ αυτή με ξεκάθαρο τρόπο.

Λέμε υπεύθυνα ΝΑΙ σ εκείνη την επιλογή που συμβάλλει στην παραμονή μας στο Ευρωπαϊκό δημοκρατικό γίγνεσθαι χωρίς παρερμηνείες και επιφυλάξεις.

Λέμε υπεύθυνα ΝΑΙ σ εκείνη την επιλογή που ενισχύει την προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και μας φέρνει πιο κοντά στον Ευρωπαϊκό πυρήνα.

Λέμε ΝΑΙ στην παραμονή στο ευρώ και στη σταθερότητα.

Η επιλογή αυτή δεν σημαίνει επιβράβευση της μέχρι τώρα πορείας και των πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Σημαίνει ότι απαιτούμε η κρίση αυτή να γίνει επιτέλους αφετηρία ριζικών αλλαγών και ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος σε βάση δικαιοσύνης χωρίς συντεχνιακές αυθαιρεσίες και προνόμια, δημοκρατίας χωρίς ημέτερους και βολεμένους, παραγωγικότητας και προκοπής, αλληλοσεβασμού και ειλικρίνειας χωρίς δημαγωγούς και επαγγελματίες σωτήρες.

Για το σκοπό αυτό αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με άλλους επιστημονικούς , κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και καλούμε τους ιατρούς της Θεσσαλονίκης να δράσουν με ψυχραιμία, ηρεμία και νηφαλιότητα προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο ΙΣΘ συνδιοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα:«Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. 
Η επόμενη ημέρα», αύριο Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 20:30, στην αίθουσα«Αλέξανδρος»,στην οδό Εθνικής Αμύνης 1.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα αποσαφηνιστεί το διακύβευματου δημοψηφίσματος, το τι σημαίνει για τη χώρα και το λαό της επικράτηση του «ΝΑΙ» και αντίστοιχα τι σημαίνει νίκη του «ΟΧΙ».

Οι φορείς θα τοποθετηθούν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους, επί του συγκεκριμένου θέματος.

Την πρόσκληση απευθύνουν:

Οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας:

- του Δικηγορικού Συλλόγου, Νίκος Βαλεργάκης

- του Ιατρικού Συλλόγου, Dr. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

- του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Μάμαλης

- του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας 

- του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης

και οι πρόεδροι των παραγωγικών φορέων:

- του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

- του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Δημήτρης Μπακατσέλος

- του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Ζορπίδης

- του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Θανάσης Σαββάκης

- του Σύνδεσμος Εξαγωγέων, Κυριάκος Λουφάκης

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν οι πρόεδροι των φορέων καθώς επίσης του ΓΕΩΤΕΕ, Θανάσης Σαρόπουλος και τουΟδοντιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Δεβλιώτης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.


Ο Πρόεδρος                           Ο Γεν. Γραμματέας

Dr. Εξαδάκτυλος Αθανάσιος     Νίτσας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου