Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Δίνουν 24.600 ευρώ σε εργολάβο καθαριότητας για έντεκα μέρες

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους των ιδιωτών εργολάβων είναι απλήρωτος πάνω από πέντε μήνες, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα.
IATRONET


Διαστάσεις επιδημίας παίρνουν οι αναθέσεις έργων σε εργολάβους καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), η διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας ανέθεσε απευθείας σε εργολάβο την καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος για έντεκα μέρες, έναντι 24.600 ευρώ.

Επικαλούμενη ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως έχει ζητήσει επανειλημμένως από τους εκάστοτε υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να εκδιώξουν τους εργολάβους από τα νοσοκομεία, οι οποίοι ανέλαβαν το σύνολο σχεδόν των υποστηρικτικών υπηρεσιών:

“Συνεχίζουν να απομυζούν τους εξανεμισμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, βγάζοντας τεράστια κέρδη αφού προσφέρουν αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες, σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους που απασχολούν”, αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι εργολάβοι δίνουν στο προσωπικό τους μισθούς πολύ κάτω των προβλεπόμενων από τους υφιστάμενους νόμους και τις συλλογικές συμβάσεις, προσφέροντας και ανασφάλιστη ή μαύρη εργασία:
Απλήρωτοι

“Οι εργολάβοι έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους που απασχολούν (σχεδόν το 25% του συνόλου των εργαζομένων των νοσοκομείων) πάνω από πέντε μήνες, επικαλούμενοι τα οφειλόμενα από τα νοσοκομεία, αν και έπρεπε να εξοφλούν από ιδία κεφάλαια”, επισημαίνει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να σταματήσει η αιμορραγία του δημόσιου χρήματος και να εκδιωχθούν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

1 σχόλιο:

  1. Κατά τα άλλα, όταν κάποιοι διοικητές έστελναν το Σ.Ε.Π.Ε, οι συνδικαλιστές έλεγαν "δεν θα κάνουμε τους αστυνόμους".........

    ΑπάντησηΔιαγραφή