Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το 5 ευρο στο ΕΣΥ: Ένα από τα θετικά της συμφωνίας κυβέρνησης - Θεσμών


Οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το 5 ευρο στο ΕΣΥ: Ένα από τα θετικά της συμφωνίας κυβέρνησης - Θεσμών


Οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να μην πληρώνουν τα 5 ευρώ για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την συμφωνία η οποία κλείδωσε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών το πρωί της Τρίτης.
Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, ήπια προσαρμογή και αφήνει χώρο στην ανάπτυξη, διέπεται από το Ευρωπαϊκό και όχι από το Αγγλικό Δίκαιο, αποφεύγεται πλήρως ο κίνδυνος ενός κουρέματος καταθέσεων, τα κόκκινα δάνεια δεν θα πωληθούν σε εταιρείες και δεν επιστρέφει το εισιτήριο των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.
Να σημειωθεί, όπως τόνισε την Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή του MEGA ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, για το θέμα του 5ευρου, «η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αντιπροτείνει ισοδύναμα μέτρα ύψους 140 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας, ότι δεν είναι πρόθεσή του να επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, καθώς εκτός των άλλων αρνητικών συνεπειών στις τσέπες των ασθενών, το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο». Πάντως, σε περίπτωση που το κουαρτέτο επιμείνει, από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, είχε υπογραμμίσει ο υπουργός.

4 σχόλια:

  1. δεν μας λέει ο Κουρουμπλής ποιά ειναι αυτά τα ισοδύναμα μετρα αξίας 140 μυρίων ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο άνθρωπος το έχει δηλώσει ρητά και ξεκάθαρα... τα 19 μύρια του 5ευρου, θα εξευρεθούν από τον περιορισμό των διαγνωστικών εξετάσεων. Ο άνθρωπος έχει εμπάθεια με τους "κλέφτες" (όπως ο ίδιος έχει αποκαλέσει πρόσφατα) μικροβιολόγους, τι να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή