Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Στο τραπέζι η σχέση ΕΟΠΥΥ – Οίκου Ναύτου


Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - virus.com.gr

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την αναβάθμιση της συνεργασίας του ΕΟΠΥΥ με τον Οίκο Ναύτου πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πειραιά, παρουσία του Υπουργού Υγείας Π. Κουρουμπλή και του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας. Θ. Δρίτσα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν κυρίως τα περιθώρια αξιοποίησης του κτιρίου του Οίκου Ναύτου, στο πλαίσιο μιας αναβαθμισμένης συνεργασίας του με τον ΕΟΠΥΥ.
Αποτέλεσμα της συνάντησης, όμως, ήταν και ο προσδιορισμός των κινήσεων που πρέπει να πραγματοποιηθούν από το ΝΑΤ, τον Οίκο Ναύτου και τους επικεφαλής του ΠΕΔΥ για τη 2η ΥΠΕ, προκειμένου να υπογραφεί προγραμματική συμφωνία.

Στόχος αυτής της συμφωνίας θα είναι η αποτελεσματικότερη κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των ασφαλισμένων του ΝΑΤ, αλλά και των αναγκών των υπηρεσιών υγείας, καθώς και των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΕΔΥ.

«Κοινή αίσθηση όλων των συμμετεχόντων στην σύσκεψη ήταν η ανάγκη υλοποίησης όλων εκείνων ενεργειών που θα κάλυπταν τις ανάγκες όλων των ασφαλισμένων σε συνδυασμό, όμως, με τον σεβασμό στην ιστορικότητα και ιδιαιτερότητα του Οίκου Ναύτου σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τους ναυτικούς, ασφαλισμένους και συνταξιούχους», αναφέρει ανακοίνωση του Υπ. Υγείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ν. Καρβούνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σπ. Κοκκινάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΥΠΟΥΝΤ Γ. Θεοτοκάς, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ Α. Κομματάς, ο Αντιπρόεδρος του Οίκου Ναύτου Αγγ. Τζίβας, ο Αρχίατρος του Οίκου Ναύτου Δ. Κιάσσος, ο Δήμαρχος Περάματος Γ, Λαγουδάκης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των εμπλεκόμενων φορέων. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά απέστειλαν τις απόψεις τους με επιστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου