Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Γιατροί ΕΣΥ: 5 χρόνια μακριά και μετά κοντά! Τι αλλάζει στις προσλήψεις πριν τις εκλογές

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - HEALTH REPORT.GR

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι επιδιώκει να προωθήσει στα νοσοκομεία και τις προσλήψεις ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Λίγες ημέρες πριν προκηρυχθούν και επισήμως οι εκλογές, ο υπουργός Υγείας έκανε έναν …μίνι απολογισμό για το τι έκανε και τι θα …κάνει στο σύστημα υγείας κατά την επίσκεψή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ.Κουρουμπλής χωρίς όπως φαίνεται να υπολογίσει πως σε περίπου έναν μήνα έχουμε εκλογές προανήγγειλε αλλαγές στην Υγεία. Άγνωστο βέβαια ποιος θα τις εφαρμόσει…

Σε ότι αφορά στις προσλήψεις των γιατρών στο ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως είναι ήδη έτοιμη διάταξη έπειτα από σχετική συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, να γίνουν πρωτίστως προσλήψεις σε απομακρυσμένες περιοχές.

Οι γιατροί που θα προσλαμβάνονται στα νησιά του Αιγαίου ή στα νοσοκομεία της Θράκης, της Δυτ.Μακεδονίας και της Ηγουμενίτσας θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ίδια νοσηλευτικά ιδρύματα για 5 χρόνια και στη συνέχεια θα μπορούν να επιλέξουν όποιο νοσοκομείο και σε όποια περιοχή επιθυμούν αρκεί να υπάρχει κενή θέση.

Βέβαια όπως όλα δείχνουν οι 4500 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που έχει προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, θα καθυστερήσουν με οποιαδήποτε κυβέρνηση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών και του ΑΣΕΠ.

Κάτι που άλλωστε παραδέχτηκε και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημειώνοντας πως μέχρι τότε ειδικά τα κενά σε γιατρούς θα καλύπτονται με επικουρικούς.

2 σχόλια: