Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Κουρουμπλής: Ζήτησαν επαναφορά εισιτηρίου 5 ευρώ

ΕΘΝΟΣ

Στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε να κλείσει η συμφωνία έως τις 15 Αυγούστου αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, γνωστοποιώντας ότι στο υπουργείο Υγείας γινόντουσαν προετοιμασίες των απαντήσεων το Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", υπογράμμισε ότι η τρόικα ζητά μια σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία, ωστόσο έκανε λόγο για σαφή ισοδύναμα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου, ύψους 140 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, αφού εκτίμησε ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Για το θέμα που ανέκυψε προ ημερών με τις δηλώσεις του περί σχεδίου για υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο και “τιμωρία” όσων δεν τις κάνουν και νοσήσουν, ο υπουργός σήμερα σημείωσε ότι αναφέρθηκε στις εξετάσεις σε σχέση με τα νοσήλεια για τον καρκίνο, ως κίνητρο και όχι ως τιμωρία. Πρόσθεσε δε ότι οι προληπτικές εξετάσεις μπορεί να προλάβουν πολλές μορφές καρκίνου.

Σε ότι αφορά τις προκηρύξεις για τις προσκλήσεις των γιατρών, τόνισε ότι έχουν πάει στον ΑΣΕΠ.

Για τις εξετάσεις των ανασφάλιστων, ο ίδιος επισήμανε ότι το υπουργείο έχει πρόγραμμα για 60.000 άτομα και προσήλθαν μόνο 7.000 άτομα. "Και οι ανασφάλιστοι θα κάνουν τους προληπτικούς ελέγχους" ξεκαθάρισε.

2 σχόλια:

  1. Ναι Κουρουπλή εσύ δεν ξέρει τίποτα
    Να σε βρίσω ρε
    να σε βρίσω ρε
    σε ρωτάω κιολας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενταξει ολο το προβλημα ειναι τα 5 ευρω

    ΑπάντησηΔιαγραφή