Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Εφημερίες: Μισές και κουρεμένες στα Κέντρα Υγείας!










           

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

      Πόσα πήραν οι γιατροί
Με καθυστέρηση μηνών εισέπραξαν τελικώς οι γιατροί των Κέντρων Υγείας των περισσότερων Υγειονομικών Περιφερειών, τις δεδουλευμένες εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015.

Πρόκειται για τις εφημερίες του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου αλλά και του Μαρτίου που δεν είχαν καν εκκαθαριστεί σε αντίθεση με τις εφημερίες των νοσοκομείων.
Οι γιατροί των Κέντρων Υγείας όμως με έκπληξη διαπίστωσαν ότι τα χρήματα που επρόκειτο να λάβουν έφθασαν κουρεμένα στους λογαριασμούς τους κατά αρκετά δεκάδες ευρώ.


Η αρχική δυσάρεστη έκπληξη αντικαταστάθηκε γρήγορα με την αναζήτηση της αιτίας που τα χρήματα έφθασαν και με αργοπορία αλλά και πολύ λιγότερα.
Όπως φαίνεται πάντως, εξαιτίας της δυσκολίας της ρευστότητας, το υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μπορέσουν να δοθούν όλα τα χρήματα τουλάχιστον των εφημεριών του 1ου τριμήνου.

Όσο για το 2ο τρίμηνο για τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας, δεν αναμένεται να υπάρξουν πληρωμές πριν το τέλος Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου. Άλλωστε λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με τις πληρωμές στα νοσοκομεία.

Οι εφημερίες των Νοσοκομείων

Στο μεταξύ οι νοσοκομειακοί γιατροί θα έχουν πληρωθεί στο σύνολό τους μέχρι τα μέσα Αυγούστου το 2ο τρίμηνο των εφημερίων του έτους, όπως λένε όλες οι πληροφορίες του HealthReport.gr.
Ωστόσο όλα δείχνουν πως οι καθυστερήσεις θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα στην καταβολή των εφημεριών, έως ότου τουλάχιστον εξομαλυνθούν κάπως τα οικονομικά της χώρας και μπει ρευστό στα ταμεία μετά τη συμφωνία.
Βέβαια μετά τη συμφωνία και από το Φθινόπωρο αναμένεται να αλλάξουν λόγω 3ου μνημονίου και πολλά στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς υπάρχει σχέδιο αλλαγών τόσο για τις προμήθειες που καθυστερούν και δεν πραγματοποιούνται με διαγωνισμούς όσο και γενικότερα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου