Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Δελτίο Τύπου Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας για το ΤΣΑΥ

AΡ.ΠΡΩΤ. 26724

ΠΡΟΣ:
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΚΟΙΝ.: 
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕ ΕΤΑΑ Τ. Υ. κ. ΤΣΟΥΚΑΛΟ ΕΥΣΤΑΘΙΟ, ΙΣ ΧΩΡΑΣ, ΙΑΤΡΟΙ - ΜΕΛΗ ΙΣΚ

Κέρκυρα, 03-08-15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελικά το είδαμε και αυτό!

Ο επί σειρά ετών Γραμματέας του ΙΣΑ και σημαίνων στέλεχος του ιατρικού συνδικαλισμού σε μια αποκαλυπτική επιστολή ως Πρόεδρος της ΔΕ ΤΣΑΥ- ΕΤΑΑ, ζητά από τους Ιατρικούς Συλλόγους να μην ενθαρρύνουν τα μέλη τους για αίτημα υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κλάση για λόγους βιωσιμότητας του Ταμείου.

Ίσως ο κ. Πρόεδρος ανήκοντας στους « παλιούς» ασφαλισμένους να φοβάται πιθανό κίνδυνο αποπληρωμής των συντάξεων λόγω του ευεργετικού μέτρου της μείωσης της ασφαλιστικής κλάσης από τους νεότερους συναδέλφους και μειωμένων εσόδων του Ταμείου. Είναι και αυτή μια αντίληψη περί αλληλεγγύης των γενεών!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας επισημαίνει ότι καλό θα ήταν η ανησυχία περί βιωσιμότητας του ΤΣΑΥ να είχε διατυπωθεί όταν ανακοινώθηκε και επισήμως δια στόματος Ρακιντζή το όργιο διαφθοράς του Ταμείου μας ή για ευεργετικές ρυθμίσεις που ήδη κάνουν χρήση άλλα Ταμεία ( ΤΣΜΕΔΕ, Δικηγόροι).

Τέλος, για να μη χάνουμε το στόχο μας, θεωρούμε ότι τα έσοδα του Ταμείου θα είναι μειωμένα γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα της καταβολής των εισφορών, ειδικά από τους ελεύθερους επαγγελματίες στην ελάφρυνση των οποίων αποσκοπεί το μέτρο.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μαρία Γονίδη            Σπυρίδων Γαλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου