Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Έρχονται «τεστ-απόδοσης» για ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ!

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου - Health Report

Crash test θα πρέπει να περάσουν το επόμενο διάστημα οι ιδιωτικές αλλά και οι δημόσιες μονάδες υγείας που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση την υποχρέωση του υπουργείου Υγείας λόγω του νέου μνημονίου, ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να συνεχίσει να καταγράφει την απόδοση τόσο των ιδιωτικών φορέων όσο και των δημοσίων αλλά και να αξιοποιήσει δεόντως τα σχετικά αποτελέσματα.

Γεγονός βέβαια που αφήνει κάθε ενδεχόμενο ανοικτό: είτε να διακοπούν συμβάσεις με ιδιώτες που θεωρούνται ότι δεν αποδίδουν είτε ακόμη και να πάψουν να λειτουργούν δημόσιες μονάδες υγείας.

Συγκεκριμένα το 3ο μνημόνιο αναφέρει: «Για την αξιολόγηση των επιδόσεων των παρόχων ιατροφαρµακευτικής περίθαλψης, τόσο των δηµόσιων όσο και των ιδιωτικών, ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει να συλλέγει και να δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία σε µηνιαία/τριµηνιαία βάση.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2016, οι αρχές θα εκπονήσουν εκτίµηση της ικανότητας του δηµόσιου τοµέα ανά περιφέρεια και ανά ειδικότητα και θα την χρησιµοποιήσουν για να επανεξετάσουν την ανάγκη για ανάθεση σε ιδιωτικούς παρόχους ανά περιφέρεια».

Πάντως η εκτίμηση-αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν τεθεί επ ακριβώς τα κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία αναμένεται να καθορισθούν το επόμενο διάστημα όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ώστε να είναι δυνατόν να παραδοθεί έκθεση στους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου