Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Αναδιπλώθηκε στις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς

  Αναδιπλώθηκε στις δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. 
Ο υπουργός υγείας παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η σκέψη του, η οποία όμως, όπως ανέφερε, συζητιόταν ήδη. Ύστερα από το σάλο που δημιουργήθηκε στα μέσα και στο διαδίκτυο για την πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή να εφαρμόσει μοντέλο «τιμωρίας» στους καρκινοπαθείς της χώρας μας, οι οποίοι δεν έχουν υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις για τη νόσο, εχθές προσπάθησε να το μαζέψει.  «Δεν ανέφερα αυτό το προληπτικό μέσο ως τιμωρία για τους καρκινοπαθείς, αλλά ως κίνητρο και αντικίνητρο. Τα ίδια αναφέρει και ο Ομπάμα στις ΗΠΑ», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας.

 Και συνεχίζει αποδεχόμενος ότι οι δηλώσεις του αυτές ήταν ένα λάθος, όμως στη συνέχεια εξέφρασε την έντονη πικρία του για κάποιους οι οποίοι αντέδρασαν στην πρότασή του αυτή. Και συνέχισε αναφέροντας ότι «Η πρόταση αυτή συζητιόταν στις παραλίες και αυτό με ικανοποιεί» συμπλήρωσε. «Και πιστεύω ότι ήταν άδικος ο τρόπος που παρουσιάστηκε η πρόταση αυτή, έπρεπε όλοι να εστιάσουν σε αυτό το ζήτημα και όχι στο ότι δεν έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προσυμπτωματικών ελέγχων» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής. 

Πάντως, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα κληθούν όλοι οι επιστημονικοί φορείς να συζητήσουν για το θέμα. Επίσης, ο Υπουργός σημείωσε οτι «δίνει μάχη» με το υπουργείο οικονομικών και την τρόικα για να πάνε τα φάρμακα για τους καρκινοπαθείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία. Αυτό αποτελεί σημαντική προτεραιότητα του υπουργείου υγείας και είναι πολύ σημαντικό για τους καρκινοπαθείς. 

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην αυξημένη πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τους θεσμούς, όσον αφορά την επίτευξη της συμφωνίας και στην οποία ο υπουργός αποκάλυψε πως οι πιστωτές ζητούν σειρά από προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και την επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία. 


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ισοδύναμα μέτρα από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου, ύψους 140 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε την πρόθεσή του να μην επανέλθει το μέτρο του εισιτηρίου, αφού εκτίμησε ότι το διοικητικό κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου