Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Δελτίο τύπου ΠΑΣΙΠΑΑ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)»
Αποφ. ΕΔ: 538/2014

E-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com

Αθήνα, 5/8/2015
Αρ. Πρωτ.: 22/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι,

Μετά από 17 μήνες λειτουργίας των ΠΕΔΥ αισθανόμαστε δικαιωμένοι ως προς την απόφαση των ΥΠΕ να γίνει επικαιροποίηση ως προς τους γιατρούς, που υπηρετούν με ασφαλιστικά μέτρα και διατηρούν παράλληλα και συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία τους. Παράλογο και παράνομο!

Το επισημαίναμε επανειλημμένως προς κάθε κατεύθυνση. Έστω και αργά εισακουστήκαμε!


Τονίζουμε ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα τέλος στο αλαλούμ εργασιακών σχέσεων, που επικρατεί στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ και να παρθούν πολιτικές αποφάσεις, που να δώσουν ένα τέλος στο χρονίζον πρόβλημα για τους Ιατρούς- Οδοντιάτρους που σεβάστηκαν ένα ατελή νόμο του Ελληνικού Κράτους, έκλεισαν ιατρεία, εντάχθηκαν στην Π.Φ.Υ., πείστηκαν και από την τωρινή και την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου και κατέληξαν να συνυπάρχουν στις Μονάδες ΠΕΔΥ με συναδέλφους με διπλές και τριπλές αποδοχές (μισθοδοσία ΠΕΔΥ, ελεύθερο επάγγελμα, σύμβαση ΕΟΠΥΥ) και ωράρια μικρότερα από τα δικά μας παρά τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.

Επισημαίνουμε, τέλος, ότι η ηγεσία του Υπουργείου πρέπει να πάρει θέση στην αυθαιρεσία των οικονομικών παραγόντων των ΥΠΕ να ερμηνεύουν διατάξεις κατά το δοκούν και να παραβιάζουν το νόμο 3205/2003 με αποτέλεσμα, να μην πληρώνονται γιατροί -οδοντίατροι ΠΑΑ χωρίς άλλη πηγή εισοδήματος.

Για την επίτευξη των επιδιώξεων μας το ΔΣ δρομολογεί πλέον συγκεκριμένες νομικές ενέργειες, που θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα στα μέλη μας στην Γενική Συνέλευση του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος

Παναγιώτου Αθανάσιος
Η Γενική Γραμματέας

Δανδάλη Ροδάνθη

12 σχόλια:

  1. Οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ κόπηκαν επίθεση Γεωργιάδη τον Μάρτιο του 14 δεν υπάρχουν λοιπόν γιατροί με ΕΟΠΥΥ και ΠΕΔΥ απλά υπάρχουν γιατροί με ΠΕΔΥ και ιατρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον δεν τα ξερεις καλα...σε μας υπαρχουν 3 με ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΠΕΔΥ....

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΟΠΥΥ ΣΩΣΤΟΙ !!! ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΑΛΛΟΣ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝΕΙ ΤΗ ΓΑΙΔΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΡΕΜΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ (ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΦΑΝΕΣΤΕΡΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι συμβασεις με τον ΕΟΠΥΥ έχουν κοπεί απο το Δεκέμβριο του 2013 και οι γραφοντες σίγουρα το γνωρίζουν αλλά το αφήνουν να πλανιέται. Αυτοι που έχουν παραμείνει στο ΠΕΔΥ με ανοικτά ιατρεία το κάνουν με βάση προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Γιατί θα πρέπει να απομακρυνθούν χωρίς να υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση? Γιατί απλώς υπάρχουν κάποιοι που τους ζηλεύουν? Για τους δε ΠΑΑ υπάρχει αλλη μία πηγή εσόδων που σκόπιμα δεν αναφέρεται. Είναι οι επιτροπές του ΚΕΠΑ που ανήκουν στη δικαιοδοσία του ΙΚΑ, το οποίο κατά περίεργο τρόπο προτιμά να καλεί συνεχώς αυτούς αντί για τους αμιγώς ιδιώτες που έχει στη λίστα του. Ετσι ο γιατρός του ΠΕΔΥ ενώ δεν εξετάζει τα ραντεβού του (που αναβάλλονται επ΄αοριστον) πληρώνεται την ίδια μέρα και το μισθό του και την αμοιβή για την επιτροπή και έχει και τη δυνατότητα να γνωρίσει με το αζημίωτο και άλλα μέρη τις Ελλάδας σε επιτροπές εκτός έδρας, όπου επίσης οι ντόπιοι γιατροί δεν προτιμούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να ευλογάτε τούς Ψυχαρομπασκόζους γιατί εξ'αιτίας τους διατηρείτε τα ιατρεία σας με σκανδαλώδεις δικαστικές αποφάσεις(αφού καί αυτοί έχουν ιατρείο καί εργάζονται στο ΠΕΔΥ,τρόπος τού λέγειν).Ο χρόνος όμως τού παρόντος πολιτικού συστήματος τελειώνει.Λαμογιά τέλος.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ....ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ...ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΣΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΟΠΥΥ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ....ΓΙΑΥΤΟ ΜΙΛΑΜΕ......

      Διαγραφή
    3. Συνάδελφε ή δεν γνωρίζεις καλά τα πράγματα των ΚΕΠΑ ή σκοπίμως διαστρεβλώνεις την αλήθεια. Γνωρίζω πολλούς που τώρα ιδιωτεύουν από επιλογή μετά το μαχαίρι που μας έβαλαν στο λαιμό, που και πριν και τώρα αρνούνται συστηματικά την συμμετοχή τους στα ΚΕΠΑ, επίσης πολλούς ΠΑΑ που επίσης παραιτήθηκαν από τη συμμετοχή τους στα ΚΕΠΑ. Οι πιο πολλοί συνάδελφοι που συμμετέχουν στα ΚΕΠΑ είναι αφενός από παλαιά συμμετέχοντες και γνωρίζουν τα "νήματα" αφετέρου είναι με καθεστώς ασφαλιστικών μέτρων. Και αναφέρομαι στο 80 με 90 τοις εκατό. Κοντολογίς οι περισσότεροι συνάδελφοι που συμμετέχουν στα ΚΕΠΑ είναι με δικαστικά μέτρα όπως λες, απορώ γιατί δεν είσαι κι εσύ! Πολλοί είναι επίσης πλέον ιδιώτες. Όσο για τα ραντεβού όχι μόνο δεν αναβάλλονται επί αόριστον αλλά δεν κλείνονται καθόλου τις ημέρες εκείνες, γιατί ο προγραμματισμός των επιτροπών προγραμματίζεται δύο μήνες πριν, και σε περίπτωση έκτακτης συμμετοχής (σπάνια) μοιράζονται τις αμέσως επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία της μονάδας. Η αμοιβή υπάρχει και το ΙΚΑ είναι τυπικό στις αμοιβές του. Μη φανταστείς δεύτερο μισθό! αλλά ούτε και πρώτο, και κάτι ψιλοεξοδάκια που δεν καλύπτονται με τίποτα! Αν είχες ποτέ συμμετάσχει σε ΚΕΠΑ θα καταλάβαινες πολλά περισσότερα απ' όσα γράφω. Όσο για την μη χρήση ντόπιων στις επιτροπές είναι μάλλον αυτονόητο. Δεν μπορώ εγώ που συμπληρώνω την αίτηση για την επιτροπή να κρίνω επίσης και το ποσοστό! Αυτό σε συνθήκες επαρχίας, κι όχι μόνο, φαντάζει κάπως! Αυτή τουλάχιστον είναι η βασική ιδέα και φυσικά δεν είναι δική μου. Είμαι ΠΑΑ έκλεισα το ιατρείο μου με πόνο καρδιάς και συμμετέχω στα ΚΕΠΑ 3 χρόνια (πριν από το κλείσιμο του ιατρείου μου, είμαι νέος λοιπόν σ'αυτό) έκλεινα το ιατρείο με απώλεια εσόδων (που δεν καλύπτονταν με τίποτα από τις όποιες αμοιβές των επιτροπών) αλλά θεωρώντας ότι ήταν υπηρεσιακή ανάγκη, όπως υπηρεσιακά προβαλλόταν και προβάλλεται και είναι μέσα στη σύμβαση. Πλούτισα! Εσύ θα το έκανες; Όσο για τον τουρισμό ναι είναι μοναδικός!!! Μέσα στα ΚΤΕΛ με τις ώρες για Αγρίνιο, Άρτα, Σπάρτη, Κοζάνη, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, άντε και με Aegean για Χίο, Μυτιλήνη χειμωνιάτικα να παλεύεις με τους νόμους της αναπηρίας και σε Hotel 5άστερα με φιλιππινέζες μασέρ!!! Στο συνιστώ συνάδελφε!!! Είχαν γίνει προκηρύξεις για τα ΚΕΠΑ κυρίως για νευρολόγους και ψυχιάτρους. Νομίζω για πεντακόσιους, εκδήλωσαν ενδιαφέρον τριακόσιοι και τελικά ανέλαβαν κάτι παραπάνω από εκατόν πενήντα συνάδελφοι.
      Ίσως έχασες μοναδική ευκαιρία!!!
      Και τέλος, γιατί αμιγώς ιδιώτες; και όχι του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ, του ΠΕΔΥ, του στρατού, με ασφαλιστικά μέτρα ή δίχως ή οποιουδήποτε άλλου συνδυασμού που διαθέτομαι πολλούς;
      Προφανώς περιμένεις τελεσιδικία, εύχομαι να την έχεις και να προωθήσει την πρωτοβάθμια υγεία, πράγμα που θέλουμε όλοι μας!!!

      Διαγραφή
    4. Βρε ανώνυμοι συνάδελφοι! Στα ΚΕΠΑ πάνε και ιδιώτες! Και μάλιστα όσοι ιδιώτες έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν στα ΚΕΠΑ δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ περιορισό στις απολαβές τους και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί, αν όχι όλοι, παρακαλούν να συμμετάσχουν σε όσες γίνεται περισσότερες επιτροπές! Μην τρελλαθούμε κιόλας. Υπήρξε μάλιστα και πρωτοβουλία να στραφούν νομικά ιδιώτες για να εκπαραθυρώσουν τους ΠΕΔυτες από τα ΚΕΠΑ! Άιντε! Γιάννης Ζαχάρος Παθολόγος ΠΕΔΥτης ΠΑΑ στον Πειραιά και μέλος των ΚΕΠΑ.

      Διαγραφή
  4. Πραγματικα με καλη διαθεση αλλα και καλοηθεια θα σχολιασω την ανακοινωση:1.Συμφωνω απολυτα οτι ειναι απαραδεκτο συναδελφοι εντος ΠΕΔΥ με δικαστικα να εχουν και συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.2" Οι ΠΑΑ σεβαστηκαν ατελη νομο",συναδελφοι αδοκιμος ο ορος τα δικαστηρια αποφανθηκαν οτι ειναι αντισυνταγματικος κλπ κλπ 3."πεισθηκαν απο την τωρινη και προηγουμενη κυβερνηση να συνυπαρχουν με συναδελφους μεδιπλες και 3πλες αποδοχες..." δηλαδη πως πεισθηκαν να συνυπαρχουν;υπηρχε και κατι αλλο να κανουν;και αυτοι με τους οποιους αναγκαστηκαν να συνυπαρχουν ηταν ουρανοκατεβατοι ασχετοι που προεκυψαν ξαφνικα η δουλευαν μαζι τους επι δεκαετιες; και απο ποτε το ιδιωτικο ιατρειο ειναι "αποδοχες";υπενθυμιζω οτι ενα ιατρειο εχει λειτουργικα εξοδα και φυσικα μπορει να εχει κερδος η και οχι.οσο για τις αποδοχες απο τη συμβαση τοποθετηθηκα στο 1.Συναδελφοι δεν λετε τα πραγματα με το ονομα τους,εξαπατηθηκαμε ολοι απο την προηγουμενη κυβερνηση που επρεπε να ολοκληρωσει την μισθοδοσια των ΠΑΑ και τις 2 γνωστες τροπολογιες ως τον Οκτωβριο του 2014 και η τωρινη σφυριζει αδιαφορα μεχρις στιγμης τουλαχιστον μοιραζοντας υποσχεσεις που 5 μηνες μετα την αναληψη της εξουσιας δεν υλοποιει.4.Το αλαλουμ με τις εργασιακες σχεσεις που λετε δεν υπηρχε πριν επι ΙΚΑ οταν υπηρχαν 4 εργασιακες σχεσεις,απλα προκυπτει τωρα απο την καταφωρη αδικια προς τους ΠΑΑ με την μη ολοκληρωση της ορθης μισθολογικης καταταξης.5.Για τις 5,5 ωρες ειναι δικαστικη αποφαση που βεβαια δημιουργει αντιδρασεις,προσωπικα χαιρομαι που στη Θεσσαλονικη κερδισαμε με πληρες ωραριο γιατι ετσι εξομαλυνουμε και τις σχεσεις.ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ. Σαββας Παρασκευοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λυπαμαι που υπαρχουν ιατροι που εκφραζονται οπως εσεις στην ανακοινωσησας αληθεια δεν καταλαβαινετε οτι πληρως φαινεται ποιοι σας εβαλαν να στηριζετε να ψοφησει η φοραδα του γειτονα και οχι να παρετε και εσεις φοραδα ,κατα την λαικη ρηση ,εκφραζετε δια μεσου της ανακοινωσεις σας που σιγουρα εκφραζει τους υπογραφοντες και τους περιξ αυτων ολιγους.επειδη ολοι γνωριζομαστε ας ειμασθε ολοι προσεκτικοι και οχ καποιοι διοτι και ΠΑΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΑ ΑΛΛΩς ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΟ χρησιμοποιοντας δικες σας εκφρασεις εναι ,να δρουμε αλλιως ¨Η να εχουμε και αλλη απασχοληση . Η ανωνυμια γινεται για να μην εκτεθειτε εσεις που θα επρεπε λογω γνωσης να μιλησω αλλοιως ευτυχως για οχι για παρα πολλους αλλα αρκετους προς το παρων και μνημη και γνωση εχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ΠΑΑ είναι παράνομο να πληρώνονται και από τα ΚΕΠΑ! Γι' αυτό δεν θα υπάρξει καμμία απόφαση ή τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας; Αντε ρε μοναχοφάηδες, λιγούρια, μιλάτε για λαμογιές όταν οι μισοί από σας κάνουν παράνομο ιατρείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τούτα και με τα αλλα για γέλια και για κλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή