Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Πάνω από 3.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία στις αρχές του 2016


Πάνω από 3.000 προσλήψεις στα νοσοκομεία στις αρχές του 2016

 Για τις αρχές του έτους έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 3.025 νέες προσλήψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Αναλυτικά θα γίνουν 585 προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και 2.440 προσλήψεις γιατρών. 

Οσοι προσληφθούν ως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και οι γιατροί θα υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. 

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι αναμένεται να διοριστούν άμεσα στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας. Σύμφωνα με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα ενισχυθούν με επικουρικό προσωπικό διάφορων κλάδων και ειδικοτήτων τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Οσοι προσληφθούν ως νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό θα υπογράψουν ετήσιες συμβάσεις εργασίας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. 

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και οι εργαζόμενοι αναμένεται να διοριστούν στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της χώρας στις αρχές του 2016. 
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν περισσότερο είναι: ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΔΕ Παρασκευαστών, ΔΕ Βοηθών Φαρμακείων, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, ΤΕ Τεχνολογικών Ιατρικών Εργαστηρίων κ.ά. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες για την πρόσληψη 985 μόνιμων εργαζομένων στο ΕΣΥ, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και οι υπόλοιπες 2.440 θέσεις μόνιμων γιατρών και προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Στην πλειονότητά τους θα καλύψουν θέσεις για ειδικότητες: γυναικολόγου, μικροβιολόγου, οδοντιάτρου, οφθαλμιάτρου, παιδιάτρου, παθολόγου, ουρολόγου, χειρουργού, καρδιολόγου, νευρολόγου, αναισθησιολόγου, ακτινολόγου, οφθαλμιάτρου κ.ά. 

Στο πρώτο τρίμηνο του νέου έτους θα δρομολογηθούν οι νέοι διαγωνισμοί για την πρόσληψη του μόνιμου και εποχικού προσωπικού. Αυξημένη προτεραιότητα θα δοθεί από το υπουργείο Υγείας στην κάλυψη των τμημάτων επειγόντων περιστατικών. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι η στρατηγική θέση του είναι η διαμόρφωση αυτόνομων τμημάτων επειγόντων περιστατικών, με εξειδικευμένους γιατρούς.

2 σχόλια:

  1. ρε παιδια ο προεδρος ψυχαρης δεν θα βγαλει ανακοινωση?παρακαλω την λογοκρισια να το δημοσιευσει.ειναιlight

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά τα νοσοκομεία χρειάζονται άλλες 2.500 γιατρών και μόνο 585 νοσηλευτές και παραϊατρικό; να χαρώ εγώ σχεδιασμό μονάδων υγείας...δίκιο θα έχουν οι άνθρωποι να φωνάζουν κανά γιατρό να σπρώχνει και τα καρότσια στα νοσοκομεία. Πόσοι γιατροί αντιστοιχούν στους ασθενείς; και πόσοι νοσηλευτές; παιδιά αν το πτυχίο διοίκησης νοσοκομείων το πήρατε στις ταβλερί των εξαρχείων ποτέ δεν είναι αργά για κανένα online σεμινάριο από σοβαρούς επαγγελματίες. Aν βαριέστε να ψάχνετε μην ανησυχείτε να σας προτείνω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή