Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Αλλάζει το σύστημα στις ακτινοθεραπείες! Έρχεται ηλεκτρονική διαχείριση

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος
Health Report.gr

Την πρώτη του απόφαση υπέγραψε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης την παραμονή των Χριστουγέννων.

Αφορά στην ηλεκτρονική διαχείριση από 1-1-2016 των ακτινοθεραπειών. Ειδικότερα ξεκινά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας eRadiotherapy (https://apps.ika.gr/eRadiotherapy).

Όπως διευκρινίζεται, από 1-1-2016 και μετά δεν θα είναι εφικτή η έκδοση ηλεκτρονικών παραπεμπτικών πράξεων Ακτινοθεραπείας μέσω του συστήματος e-syntagografisi αφού πλέον θα χρησιμοποιείται το eRadiotherapy (https://apps.ika.gr/eRadiotherapy).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν τα Τμήματα Ακτινοθεραπείας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ προμηθευτών υπηρεσιών Υγείας στα εξής:

1. Οι υποβολές στο σύστημα eΔΑΠΥ που θα πραγματοποιηθούν για το μήνα Δεκέμβριο 2015,
από 1-1-2016 και μετά (με τον παλαιό τρόπο υποβολής – ηλεκτρονικά παραπεμπτικά), θα αφορούν μόνο στις πράξεις των ασθενών – ασφαλισμένων που μέχρι και 31-12-2015 θα έχουν ολοκληρώσει τη θεραπεία τους.

2. Οι υποβολές για τους ασθενείς – ασφαλισμένους που βρίσκονται την 1-1-2016 σε συνεχιζόμενη θεραπεία (έχουν δηλαδή ξεκινήσει τη θεραπεία τους έως και 31-12-2015) θα γίνουν με τον παλαιό τρόπο υποβολής (ηλεκτρονικά παραπεμπτικά) στο σύστημα eΔΑΠΥ, το οποίο θα δέχεται ηλεκτρονικά παραπεμπτικά έως 31-3-2016 για το σκοπό αυτό.

Να σημειωθεί ότι για αυτούς τους ασθενείς – ασφαλισμένους δεν χρειάζεται καμία καταχώρηση στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα, θα ολοκληρώσουν δηλαδή τη θεραπεία τους και θα υποβληθούν με τον παλαιό τρόπο.

1 σχόλιο: