Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Στον «αέρα» τα λεφτά των γιατρών του ΕΟΠΥΥ! Θα πληρωθούν πριν τις γιορτές;

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
- Ηealth Report.gr

Στην αναμονή για το αν θα πληρωθούν έστω λίγα από τα χρήματα που τους χρωστά οΕΟΠΥΥ είναι οι ιδιώτες γιατροί. Άλλωστε οι συμβάσεις τους με τον Οργανισμόμπορεί να παρατάθηκαν, αλλά μόλις τώρα προωθήθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο με τις οποίες θεσμοθετούνται οι παρατάσεις αυτές.

Τι λένε οι γιατροί

Ωστόσο σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) Άννα Μαστοράκου ο γραφειοκρατικός μηχανισμός δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να πληρωθούν οι γιατροί πριν τις γιορτές.

Και το ζήτημα είναι πως οι γιατροί είναι και απλήρωτοι και …κουρεμένοι καθώς σύμφωνα με την κ.Μαστοράκου : «οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ παρέχουν πρακτικά δωρεάν τις υπηρεσίες τους, καθώς για το 2015 η πληρωμή ήταν 6 από τους 12 μήνες. Ταυτόχρονα υποχρεούνται σε κατάθεση τιμολογίων για 12 μήνες με απαγόρευση μεταφοράς ανείσπρακτων ποσών στο επόμενο έτος».

Άννα Μαστοράκου

Η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ εκτιμά ότι η πληρωμή δεν μπορεί να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο αλλά στην καλύτερη περίπτωση τον Ιανουάριο.

Από την άλλη οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους γιατρούς που …μετρούν από το 2010, κινδυνεύουν με παραγραφή στο τέλος του έτους. Γι αυτό και η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥξεκινά με ομαδικές αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Τις επόμενες ημέρες οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να συναντηθούν με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ καθώς έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα ενώ σύμφωνα με την κ.Μαστοράκου η επίσχεση των υπηρεσιών θα αποφασιστεί αφού θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες για το ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ αλλά και ποια είναι η νέα του ομάδα.

Τι λέει ο ΕΟΠΥΥ

Από την άλλη ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός μιλώντας στο HealthReport.gr επεσήμανε ότι έχει έτοιμα τα κονδύλια ώστε οι γιατροί να πληρωθούν μαζεμένα 2 με 3 μήνες πριν τις γιορτές. Ωστόσο εξαρτάται από τηνψήφιση της ρύθμισης κι αν ο κρατικός μηχανισμός προλάβει να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.

3 σχόλια:

  1. Ακόμα ένα ξεφτιλίκι στους γιατρούς, από την ηγεσία του Υπ. Υγείας...Τους άφησαν απλήρωτους μέσα στις γιορτές!! Δε φτάνει που τους οφείλουν ΕΞΙ μήνες επισκέψεων, δεν τους πληρώνουν ούτε έναν για τις γιορτινές ημέρες....Ο Ιατρικός κλάδος του ΕΟΠΥΥ υφίσταται ΕΣΚΕΜΜΕΝΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ από τους Ξανθοπολάκηδες και οι ιατρικοί σύλλογοι απλώς βγάζουν ανακοινώσεις... Μας προκαλούν θλίψη όλοι -Πολιτική "ηγεσία', γιατροί, σύλλογοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού πληρώθηκαν όμως τα 2600 ευρώ οι καθαρίστριες-δικαστίνες, οι ΕΡΤετζήδες και όλος ο συρφετός από επίορκους και παιδεραστές που επαναπροσλήφθηκαν χάρι στον Κατρούγκαλο, τι γκρινιάζετε????? Α ρε γιατροί κάποτε ήσασταν η κορυφή της κοινωνικής και επιστημονικής πυραμίδας τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ σας συμπεριφέρονται χειρότερα από τους λαθρομετανάστες.... Ας προσέχατε. Έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάστασή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ... ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ 2500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ...ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή