Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Δείτε την απάντηση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ στον ΦΣΘ για την πώληση όλων των φαρμάκων από τα ιδιωτικά φαρμακεία

Από Βασίλη Βενιζέλο - ygeia360.gr

Την απάντηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στην ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), ο οποίος ζητεί ολα τα φάρμακα, ακόμη και τα πολύ ακριβά, να διατίθενται μόνον από τα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας μας, δίνει την Κυριακή 17 Ιανουαρίου ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Τάκης Γεωργακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Γεωργακόπουλος αναφέρει τα εξής σχετικά:

"Η διάθεση των φαρμάκων υψηλού κόστους γίνεται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία των νοσοκομειών του ΕΣΥ όλης της χώρας, επειδή θέλουμε να είναι ελεγχόμενη η διάθεσή τους. Συνεπώς, θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο, διότι πιστεύουμε ότι η φαρμακευτική δαπάνη πρέπει να ελεγχθεί. Άλλωστε τα φάρμακα που διατίθενται από τον ΕΟΠΥΥ και τα φαρμακεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας έχουν χαμηλότερη τιμή, άρα χαμηλότερο κόστος για τον Οργανισμό και τα νοσοκομεία, που τα πληρώνουν".

1 σχόλιο:

  1. Τα νοσοκομειακά φάρμακα και γενικά τα ακριβά φάρμακα, κυρίως δε αυτά που είναι και με μηδενική συμετοχή για τον ασθενή,θα πρέπει οπωσδήποτε να χορηγούνται από τα νοσοκομεία και απο τον ΕΟΠΥΥ. Αρκετά εισέπραξαν μέχρι τώρα με 30% κέρδος τα ιδιωτικά φαρμακεία και αρκετές κομπίνες έγιναν και αρκετά πηγάδια γέμισαν με φάρμακα που πλήρωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδη οι ασφαλισμένοι και οι φορολογούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή