Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Πενταμηνίτες: Ο φαύλος κύκλος στα δημόσια νοσοκομεία – Η ανεργία και τα μόνιμα κενά...

Την ώρα που οι κενές θέσεις στον χώρο της Υγείας φτάνουν τις 26.000, το υπουργείο Υγείας προσλαμβάνει προσωπικό με πεντάμηνες συμβάσεις και αμοιβές κοντά στα 600 ευρώ...


Σε προσωπικό που απασχολείται με πεντάμηνες συμβάσεις, ακουμπούν οι όποιες ελπίδες για στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας.
iatronet.gr

Άνθρωποι με αμοιβές κοντά στα 600 ευρώ, οι “πενταμηνίτες” - όπως αποκαλούνται θα μείνουν άνεργοι μετά το τέλος της μικρής τους θητείας.

Με την απομάκρυνσή τους και την επανένταξή τους στην ανεργία, θα επανεμφανιστούν και τα κενά στα νοσοκομεία. Ο φαύλος κύκλος θα τελειώσει, όταν το κράτος αποκτήσει τη δυνατότητα να ασκήσει πολιτική ουσιαστικής στήριξης του συστήματος.

Ιδού πώς υποδέχεται στο σύστημα τους νέους “πενταμηνίτες” η γραμματεία ΠΑΜΕ Υγείας:

“Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι κάτω από την πίεση της ανεργίας, αναγκαστήκατε να δεχθείτε να δουλέψετε με μισθούς πείνας, μέχρι 619 ευρώ για 25 ετών και άνω και μέχρι 539,75 ευρώ για κάτω των 25 ετών (συμπεριλαμβανομένη και τυχόν νυχτερινή εργασία).

Σε πέντε μήνες θα σας απολύσουν, θα προσλάβουν άλλους «ωφελούμενους» και ο κύκλος ανεργία – ολιγόμηνη εργασία με ψίχουλα - ανεργία θα συνεχίζεται.

Όλα αυτά γίνονται ενώ οι κενές οργανικές θέσεις σε Υγεία και πρόνοιας ξεπερνούν τις 26.000, ενώ οι προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις δεν φθάνουν να καλύψουν ούτε τις φετινές συνταξιοδοτήσεις.

Είναι κοροϊδία λοιπόν να μας λένε οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι με αυτά τα προγράμματα «καταπολεμούν» την ανεργία".

Μέλη

Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, όπου εργάζονται πενταμηνίτες, να τους εντάξουν στα σωματεία, να γίνουν μέλη τους.

Να στηρίξουν τα αιτήματά τους και να οργανώσουνν κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.

Καλούν τους μόνιμους υγειονομικούς να μην επιτρέψουν να περάσει η λογική του «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των εργαζομένων.

Δ.Κ.

1 σχόλιο:

  1. Τις μόνιμες προσλήψεις θα πρέπει να τις ξεχάσετε. Συμβασιούχοι πρέπει να προσλαμβάνονται αλλά μακρύτερης διάρκειας περίπου για 5 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή