Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Νέα παράταση της αποχής των δικηγόρων έως 7 Μαΐου


Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής
Protothema.gr
Έκτακτη σύγκλιση Ολομέλειας λόγω ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016, αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας όλοι οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων ενημερώθηκε αναλυτικά για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό στο σύνολό του από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και εξετάσθηκαν σε βάθος οι διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου. 

Η Ολομέλεια εξέφρασε την άποψη ότι το νομοσχέδιο παρά τις επιμέρους τροποποιήσεις, δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς από το προνομοσχέδιο κατά το περιεχόμενο του. Όπως τονίσθηκε οι προτεινόμενες διατάξεις εξακολουθούν να οδηγούν σε δήμευση το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος των δικηγόρων, απειλώντας ευθέως την επαγγελματική και οικονομική τους υπόσταση.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και της Ολομέλειας Βασίλης Αλεξανδρής, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντισυνταγματικότητα του επίμαχου νομοσχεδίου, όπως καταγράφηκε πρόσφατα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και συγκεκριμένα τόνισε τρια βασικά και καθοριστικά σημεία που είναι:

1) Η έλλειψη αναλογιστικών μελετών την οποία είχε επισημάνει εξ αρχής το δικηγορικό σώμα,

2) Η ένταξη όλων των ασφαλισμένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ενιαίο φορέα, που καθιστά κατά το Ελεγκτικό Συνέδριο, αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο στο σύνολό του και

3) Η διαφοροποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων ως προς το ύψος της καταβαλλόμενης σύνταξης.

Κατόπιν τούτων, μετά και την κατάθεση του πολυσέλιδου ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή η Ολομέλεια ενέκρινε την πρόταση της συντονιστικής επιτροπής και αποφάσισε την τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και να συνέλθει η συντονιστική επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων την Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016, προκειμένου να εκτιμήσει τις έως τότε εξελίξεις. Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο ξεκίνησε 12 Ιανουαρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου