Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Αποφασίζει και διατάζει ο Πολάκης

Πώς έβγαλε μόνος του αποτελέσματα

Η ωμή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού που αποφάσισε μόνος του ποιοι 500 γιατροί και νοσηλευτές θα προσληφθούν - Ντοκουμέντα για την παράνομη διαδρομή των αιτιάσεων Πολάκη και οι απαιτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την επικύρωση των αποτελεσμάτων που έβγαλε, καθώς και το «casus belli» σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τη στελέχωση των ΜΕΘ
PROTOTHEMA.GR

Ντοκουμέντα για την παράνομη διαδρομή των αιτιάσεων Πολάκη και οι απαιτήσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την επικύρωση των αποτελεσμάτων που έβγαλε, καθώς και το «casus belli» σε περίπτωση ακύρωσης του διαγωνισμού για τη στελέχωση των ΜΕΘ, παρουσιάζει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στον στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΝΟ κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ την περασμένη Τετάρτη, είπε «ούτε να σκέφτεσαι. Τέτοια απόφαση είναι causu belli». 
Ο λόγος ήταν η πρόθεση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ να προχωρήσει στην ακύρωση του διαγωνισμού για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με 100 γιατρούς και 400 νοσηλευτές μετά την ωμή παρέμβαση του κ. Πολάκη που κατέστησε παράνομα τα αποτελέσματα της προκήρυξης. «Εγώ εισηγούμαι και θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ακύρωση και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με συγκεκριμένους χρόνους διότι αφορά κλίνες εντατικής θεραπείας. Καείς δεν θα μου πει, στην ηλικία που βρίσκομαι τι θα κάνω» φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε τον εκνευρισμό του αναπληρωτή υπουργού και είπε πως μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει αιτία πολέμου. Μέλη του ΔΣ επιχείρησαν να συνετίσουν τον αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος όμως ήταν ανένδοτος. Εξερχόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ ο κ. Πολάκης το μόνο όπου είπε από όσα διημείφθησαν ήταν μια μαντινάδα. Στη συνέχεια εξέδωσε ο ίδιος – το γραφείο Τύπου του υπουργείο και όχι το ΚΕΕΛΠΝΟ, ανακοίνωση που ανάφερε: 


«Κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα γραφεία του Οργανισμού, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων». 


Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται «ΤΟ ΒΗΜΑ» ουδεμία απόφαση περί αξιολόγησης ενστάσεων των αποτελεσμάτων του κ. Πολάκη ελήφθη. Αυτό που αποφασίστηκε ήταν νέα συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Μεγάλη Τρίτη. Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε αναγγείλει μέσω κοινωνικών δικτύων την αλλαγή του ΔΣ, διότι όπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους του υπουργείου επιθυμεί πρόεδρο και μέλη με τυφλή υποταγή στη βούλησή του ακόμα και όταν αυτή δεν είναι σύννομη. 


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενώ οι συγκροτηθείσες τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων γιατρών και νοσηλευτών ήταν σε διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης , πριν την ολοκλήρωση του έργου τους και της ενυπόγραφης υποβολής των αποτελεσμάτων στο ΔΣ, όπως προβλέπεται δεσμεύτηκε με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας το σύνολο των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων ιατρών και νοσηλευτών, με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τα όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι χιλιάδες αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν δε απροκάλυπτα στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, και δη εν ώρα εργασίας, καθώς ο κ. Πολάκης έστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετακλητή υπάλληλο του πολιτικού γραφείου του υπουργού Υγείας, η οποία πήρε ενυπογράφως και για λογαριασμό του (με πρωτόκολλο παραλαβής) τα ογκώδη σχετικά στοιχεία που αφορούσαν γιατρούς και νοσηλευτές ΠΕ. Σε δεύτερο χρόνο ακολούθησε και δεύτερη φορτωτική. Αυτή τη φορά αφορούσε νοσηλευτές ΤΕ και ΔΕ, τις πρωτότυπες αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των οποίων παρέλαβε με εντολή του και για λογαριασμό του ο οδηγός του και πάλι ενυπογράφως και με πρωτόκολλο παραλαβής. 

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης απέστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημο, ενυπόγραφο και πρωτοκολλημένο έγγραφό του, στο οποίο είχε συνημμένο τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων γιατρών. Έδινε εντολή στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για τη ν τάχιστη πρόσληψη των ατόμων βάσει των αποτελεσμάτων που ο ίδιος του απέστειλε. Στο ίδιο έγγραφο ο αναπληρωτής υπουργός σημείωνε οτι επιστρέφει στο ΚΕΕΛΠΝΟ τις πρωτότυπες αιτήσεις και δικαιολογητικά των υποψηφίων που είχε δεσμεύσει για αρκετές ημέρες στο γραφείο του. Ακολούθως ο κ. Πολάκης και πάλι επισήμως, δια του προσωπικού του e-mail, απέστειλε σε κλειδωμένα αρχεία (pdf) και τα αποτελέσματα (τρεις πίνακες) ζητώντας την άμεση ανάρτησή τους και δίδοντας έγγραφη εντολή να δοθούν μόλις τέσσερις ημέρες για υποβολή ενστάσεων. Πρόκειται για τους πίνακες των γιατρών που βρίσκ0νται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν συνταχθεί από τη μετακλητή του υπάλληλο και όψιμα ο κ. Πολάκης τους χαρακτηρίζει «προσωρινούς». 

Στις 14 Απριλίου με νέο επίσημο, ενυπόγραφο από τον ίδιο και πρωτοκολλημένο έγγραφό του προς το ΚΕΕΛΠΝΟ έπραξε ακριβώς τα ίδια (δική του βαθμολογία, δικά του αποτελέσματα) και για τους νοσηλευτές. Σημείωσε πάλι ότι επιστρέφει τις πρωτότυπες αιτήσεις και δικαιολογητικά των υποψηφίων που είχε δεσμεύσει στο γραφείο του. Μάλιστα επειδή στην περίπτωση των νοσηλευτών, ο κ. Πολάκης είχε ήδη δεσμεύσει νωρίτερα όλα τα πρωτότυπα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα το ΚΕΕΛΠΝΟ να μην έχει καν τα τηλέφωνα των υποψηφίων, ο αναπληρωτής υπουργός αναγκάστηκε να αποστείλει και πάλι προσωπικές ενυπόγραφες επιστολές στο ΚΕΕΛΠΝΟ με συνημμένο τον κατάλογο τηλεφώνων υποψηφίων, προκειμένου το Κέντρο να τους τηλεφωνήσει και να τους ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία. Αυτά έπρεπε να του τα στείλει ξανά στο γραφεί του με προθεσμία. Υπενθυμίζεται οτι εκτός από τις ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με πρώτον τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου από τους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ Ανδρέα Λοβέρδο, κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και κ. Βασίλη Κεγκέρογλου. 










2 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει κανενα σχολιο γιαυτους τους αριστερους καραγκιοζηδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΤΙ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή