Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΙΣ Λάρισας: Το απύθμενο πολιτικό θράσος της κυβέρνησης!!!

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ                    Λάρισα 26 Απριλίου 2016                             
        «Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
                Ν.Π.Δ.Δ.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το απύθμενο πολιτικό θράσος της κυβέρνησης!!!

                Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας καταγγέλλει στον ελληνικό λαό, μια σειρά κυβερνητικών νομοθετικών πρωτοβουλιών και ενεργειών, που υλοποιούνται τις τελευταίες μέρες και έχουν άμεσες και δυσμενείς επιπτώσεις σε υγειονομικούς και πολίτες:

1.    Η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ στην Τράπεζα της Ελλάδας: Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλο και περισσότεροι ασθενείς καταφεύγουν στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ για να λάβουν υπηρεσίες περίθαλψης, ακόμα και για να συνταγογραφήσουν φάρμακα και εξετάσεις, η κυβέρνηση διατάσσει την διάθεση στην ΤτΕ των ελάχιστων αποθεματικών των Νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ, τα οποία σήμερα, δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες (προμήθεια υγειονομικού υλικού, προϊόντων διατροφής, χειρουργικά υλικά και φάρμακα στο ΕΣΥ ή αποπληρωμή ιδιωτών παρόχων, εργαστηρίων και κλινικών, αναλώσιμων υλικών ευπαθών ομάδων στον ΕΟΠΥΥ), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

2.    Η «υπεξαίρεση» των χρημάτων των υγειονομικών στο ΕΤΑΑ-ΤΥ (πρ. ΤΣΑΥ) από την κυβέρνηση: Με ειδική διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί αναδρομικά από 1-1-2016 (άρθρο 94 παρ.5 και 39 παρ.15) έναν ολόκληρο ασφαλιστικό κλάδο, που όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε σε εισφορές που καταβάλλονταν οικειοθελώς και επιπλέον των υποχρεωτικών εισφορών, με αποτέλεσμα 44εκ. ευρώ περίπου να κάνουν «φτερά» χωρίς μάλιστα να δίνεται λογαριασμός από κανέναν αρμόδιο.
3.    Κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ: Ο «γίγαντας με τα πήλινα πόδια», ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας στην χώρα μας, μετά την αφαίρεση και των αποθεματικών του καταρρέει. Ο νέος Κανονισμός (ΕΚΠΥ) θα είναι τσεκουρωμένος ως προς τις παροχές, όχι μόνον προς τους παρόχους, αλλά και προς τους ασφαλισμένους.
4.    Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας καθημερινά αποδυναμώνεται: Το ΕΣΥ, τα ΚΥ, το ΠΕΔΥ και γενικά η ΠΦΥ έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, μαστιζόμενα από την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και την συρρίκνωση. Οι νέοι διοικητές έρχονται με …. κάρο, οι ασθενείς συνωστίζονται σε ράντζα, οι προσλήψεις καθυστερούν εγκληματικά, ενώ τα ταμειακά αποθεματικά εξανεμίζονται.
          Η κατάσταση είναι δραματική και οι εργαζόμενοι γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό και διοικητικοί πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα επιστρατεύοντας ό,τι έχει απομείνει απ’ τις δυνάμεις τους.
5.    Το Ασφαλιστικό – Φορολογικό: Η εκρηκτική αύξηση των εισφορών (20%) μαζί με τις υπόλοιπες φορολογικές υποχρεώσεις, δημεύουν ουσιαστικά το εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών-επιστημόνων και αποτελούν την ταφόπλακα για τα ιατρεία κυρίως των αυτοαπασχολούμενων γιατρών, οδηγώντας τους πολύ γρήγορα στην ανεργία, στην μετανάστευση, στην ετεροαπασχόληση και στην υπαλληλοποίησή τους.

          Απ’ την άλλη μεριά οι συνάδελφοι μας στον δημόσιο τομέα αναστενάζουν κάτω από τα απαράδεκτα χαμηλά ιατρικά μισθολόγια, τις αβάσταχτες φορολογικές υποχρεώσεις και τον επικείμενο σφαγιασμό των συντάξεων τους.

         Μπροστά σ’ αυτό το απύθμενο πολιτικό θράσος της κυβέρνησης, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα, να δώσουμε την μεγάλη μάχη για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ μας.

Για τον Ι.Σ.Λ

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


          ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                                 ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου