Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Στην ΤτΕ τα αποθεματικά και της Βουλής, μετά από ΟΑΕΔ και ΕΟΠΥΥ



67 εκατομμύρια ευρώ μετέφερε με απόφασή του ο Νίκος Βούτσης στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ.

Μετά τα νοσοκομεία, τον ΟΑΕΔ και τον ΕΟΠΥΥ, το «σαφάρι» που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών, συνεχίστηκε στη Βουλή.
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, τα αποθεματικά του κοινοβουλίου, ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ, μεταφέρθηκαν στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος. Έτσι, πλέον στα αποθεματικά της Βουλής απομένουν 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Βούτσης πάντως, μέσω συνεργατών, του υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή «είναι προς το συμφέρον της Βουλής και του δημοσίου», ενώ αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον της προκατόχου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που είχε αρνηθεί πεισματικά πέρσι το καλοκαίρι να πράξει το ίδιο, προσθέτει ότι: «αν είχε γίνει αυτό και πέρσι η Βουλή θα είχε κερδίσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τις αποδόσεις των επιτοκίων».

Το σκηνικό πάντως θυμίζει έντονα ημέρες καλοκαιριού 2015, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπό το φόβο της οικονομικής ασφυξίας, υποχρέωνε μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου τους φορείς του δημοσίου να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, με στόχο να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου