Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Νέα μέλη στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβουλίου των Ιατρών Ε.Σ.Υ.! Όλα τα ονόματα

Παρασκευή 8 Απρίλιος 2016

Γράφει: Δωροθέα Γαληνού 
- Health Report.gr

Νέα μέλη στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβουλίου των Ιατρών Ε.Σ.Υ. όρισε με απόφαση του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Νέα μέλη συγκροτούν πλέον το πειθαρχικό των γιατρών. Πρόκειται για το όργανο που ελέγχει τους επίορκους γιατρούς όταν αυτοί παραβιάζουν τον όρκο του Ιπποκράτη.
Η θητεία των νέων μελών θα είναι έως τον Νοέμβριο της φετινής χρονιάς.
Νέα μέλη του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών Ε.Σ.Υ. ορίζονται με βάση την απόφαση του υπουργού Υγείας οι εξής:

1. ΑΝΔΡΟΒΙΤΣΑΝΕΑ ΜΕΤΑΞΙΑ, Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ως Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Νομικό Σύμβουλο του Κράτους, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Υγείας.

2. ΜΠΑΝΑΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, με αναπληρωτή τον ΦΑΡΜΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο οποίος υπηρετεί στο Ειδικό Γραφείο Νομικού Συμβούλου Φορολογίας.

3. ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΜΑΡΙΑ, Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

4. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Διοικητής της 6ης Υ.Πε., με αναπληρωτή τον ΠΛΩΜΑΡΙΤΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟ, Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης.

5. ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Ενδοκρινολόγος – Καθηγητής Παθολογίας Ενδοκρινολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, με αναπληρώτρια την ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ – ΗΛΙΑΝΑ, Καθηγήτρια Βιοπαθολογίας Ανοσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Διευθύντρια Βιοπαθολογικού Εργαστηρίου Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

6. Ι. ΠΑΓΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΑ, Πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με αναπληρωτή τον ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΑΥΡΟ, Αντιπρόεδρο του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

ΙΙ. ΚΑΡΑΜΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, Εφέτης Δ.Δ. – Πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου Οδοντιάτρων, με αναπληρωτή τον ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, Εφέτη Δ.Δ., για τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο όταν πρόκειται για πειθαρχική δίωξη Οδοντιάτρων.

ΙΙΙ. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών
Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, με αναπληρώτρια τη ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Αντιπρόεδρο, ομοίως, για τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο όταν πρόκειται για πειθαρχική δίωξη Φαρμακοποιών.

7. ΚΥΡΛΕΣΗ ΑΘΗΝΑ του Νικολάου, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την ΡΑΪΔΟΥ ΦΙΛΟΜΗΛΑ Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης και Τεχνικών Υποδομών του Υπουργείου Υγείας

Γραμματέας του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών Ε.Σ.Υ. ορίζεται η ΚΩΝΣΤΑ ΑΛΙΚΗ, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών και Υποστήριξης, η οποία απαλλάσσεται των λοιπών υπηρεσιακών καθηκόντων και απασχολείται αποκλειστικά στο Συμβούλιο.

Η θητεία του συνόλου των μελών του Συμβουλίου λήγει στις 24/11/2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου