Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές ιατρών ΕΟΠΥΥ με αδιανόητα κουρέματα !

Δελτίο Τύπου
Θέμα: Πληρωμές ιατρών ΕΟΠΥΥ με αδιανόητα κουρέματα !

Κάθε ανυπόγραφο παραπεμπτικό στοιχίζει κούρεμα αξίας 200 ευρώ από την αμοιβή του ιατρού !

Για άλλη μία φορά επιχειρείται η διενέργεια στοχευμένου «κουρέματος» των δεδουλευμένων αμοιβών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ, δια της μαγικής χείρας του δειγματοληπτικού ελέγχου του 5%.

Με έκπληξη και αγανάκτηση, διαπιστώσαμε ότι η έλλειψη υπογραφής (ασφαλισμένου / ιατρού) ή σφραγίδας σε ένα μόνο παραπεμπτικό επίσκεψης (από τα 10 παραστατικά του δειγματοληπτικού ελέγχου), οδηγεί σε περικοπή 200€ από την αμοιβή του συμβεβλημένου ιατρού με τη μέθοδο της αναγωγής στο σύνολο των παραστατικών της δαπάνης. Έτσι με μεθόδους στατιστικές και ουδόλως ιατρικές, καθιερώνεται τεκμήριο παραβατικότητας του ιατρού για το υπόλοιπο μη ελεγχθέν 95% των παραστατικών του!

Η απαίτηση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ για έκδοση πιστωτικού τιμολογίου από τον ιατρό για την ολοκλήρωση της πληρωμής του, πέραν του ότι δεν προβλέπεται από τον νόμο, υποκρύπτει παραίτησή του από το δικαίωμα διεκδίκησης του αμφισβητούμενου ποσού, μετά από διαδικασία ένστασης ή προσφυγής.

Ζητούμε την άμεση κοινοποίηση από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ της εφαρμοστικής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό του τρόπου ελέγχου και των εσωτερικών εγκυκλίων ή οδηγιών που έχουν δοθεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ για τον τρόπο εκκαθάρισης των δεδουλευμένων αμοιβών όπως ορίζονται στο άρθρο 90 του Ν4368 ΦΕΚ 21Α 21/02/2016.

Συνιστάται στους ιατρούς να μην εκδώσουν πιστωτικό τιμολόγιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες εκ μέρους της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ.

Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος των μελών μας,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου     Χρήστος Παπασιδέρης

9 σχόλια:

  1. ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ ΛΗΣΤΕΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ, ΕΝΙ. Διαθέσιμα κεφάλαια στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχουν, BONUS 2% στους διοικητικούς υπαλλήλους του Οργανισμού για να σφάξουν τους εργαζόμενους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ με ληστρικό δειγματοληπτικό έλεγχο του 5% και αναγωγή στο υπόλοιπο 95%. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ. Ρε ΟΥΣΤ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ...ΤΟΤΕ ΜΠΝΟ ΘΑ ΣΦΙΞΟΥΝ ΟΙ Κ....ΟΙ

      Διαγραφή
  2. Ληστεία, ληστεία. ΒΟΉΘΕΙΑ, ΛΗΣΤΕΙΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ..... ΝΑ ΦΥΓΕΙ.ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ εκτιμώ πως η σημερινή κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ είναι μία από τις καλύτερες συνεργασίες με ασφαλιστικό ταμείο που είχαμε από παλαιότερα έως σήμερα. Έστω και ας μην υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να σε δει κανένας γιατρός ....

      Διαγραφή
    2. Γιατρός πρέπει να δει εκείνους οι οποίοι παραπονιούνται ότι τους κλέβουν το σπίτι και λένε και ευχαριστώ. Τουλάχιστον έτσι λεέι η ψυχιατρική επιστήμη για τις διχασμένες προσωπικότητες.

      Διαγραφή
    3. Πολάκη εσύ εδώ !!!

      Διαγραφή
  5. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή