Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΙΣΠατρών : «Οργανωμένη προσπάθεια πληβειοποίησης των ιατρών»

Μετά την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, που οδηγεί σε οικονομική κατάρρευση το σύνολο των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και πληβειοποίησης και των υπόλοιπων κλάδων του ιατρικού κόσμου, και συγκεκριμένα των νοσοκομειακών ιατρών (ιατρών ΕΣΥ και πανεπιστημιακών ιατρών), με στόχο την εξοικονόμηση 118 εκατ. από τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα στο άρτι ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, κατατέθηκε και ψηφίσθηκε τροπολογία για «αναστολή κάθε μισθολογικής ωρίμανσης και προαγωγής των λειτουργών και υπαλλήλων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια». Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για «εξορθολογισμό» και εξέταση των ειδικών μισθολογίων «από μηδενική βάση», σε συνδυασμό με τα δημοσιεύματα για νέες μειώσεις στις αποδοχές των αμειβόμενων με ειδικά μισθολόγια, δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά τα ειδικά μισθολόγια έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Η κατάθεση τροπολογίας την ύστατη στιγμή, για αναζήτηση ισοδυνάμων μέχρι τέλους του έτους, δεν υπόσχεται ανατροπή στις επερχόμενες περικοπές.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ιδεοληπτική προσέγγιση, που εφαρμόζει οργανωμένο σχέδιο ισοπέδωσης και καταρράκωσης των ιατρών, όπως και του συνόλου των επιστημόνων, έτσι ώστε να επέλθει η πλήρης εξίσωση προς τα κάτω. 

Η εξίσωση στη μιζέρια και στη φτώχεια δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή. Μοναδική επιλογή είναι η ανάπτυξη, η αύξηση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των Ελλήνων και η επείγουσα αναδιοργάνωση της δημόσιας υγείας.

Η Πρόεδρος          Ο Αντιπρόεδρος         Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής   Γεώργιος Πατριαρχέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου