Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Να βάλουν ...πλάτη ζήτησε από τους νοσηλευτές ο Παύλος Πολάκης



Health view.gr

Να βάλουν ....πλάτη ζήτησε από τους νοσηλευτές ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε απάντηση της έντονης διαμαρτυρίας τους για τη τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ. «Παιδιά βάλτε πλάτη, όλα θα γίνουν, όλα θα πάνε καλά και θα γίνουν άμεσα προσλήψεις και εγώ είμαι ένας από εσάς και σας καταλαβαίνω. Προσπαθούμε στα πλαίσια που μπορούμε να κάνουμε ότι καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά στους συγκεντρωμένους νοσηλευτές έξω από το υπουργείο Υγείας. 

Λίγο νωρίτερα, οι νοσηλευτές φώναζαν συνθήματα, όπως: «Υπουργέ βγες από το καβούκι σου και κατέβα κάτω να μιλήσεις μαζί μας όχι άλλο εμπαιγμό κάντε τώρα διορισμό», απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό. Τελικά, τους συνάντησε ο κ. Πολάκης ο οποίος επέλεξε να τους δει στην είσοδο του υπουργείου. Οι νοσηλευτές κατάφεραν πάντως να κλείσουν ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους. 

Η Ομοσπονδία των Νοσηλευτών διεκδικεί επαρκή χρηματοδότηση των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ, διασφάλιση της λειτουργίας των μονάδων της ΠΦΥ, ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και άμεση στελέχωση όλων των ΜΕΘ, προσλήψεις μόνιμων Νοσηλευτών, θεσμοθέτηση του κλάδου Νοσηλευτών του ΕΣΥ (ειδικό μισθολόγιο-διαδικασία προσλήψεων-αξιολόγηση) και ένταξη Νοσηλευτών του Δημοσίου στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου