Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το «Αττικόν» κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα - Δίωρη διαμαρτυρία των εργαζομένων



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για το πρωί της Πέμπτης 2 Ιουνίου (8-10 π.μ.) οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», αντιδρώντας στην εργασιακή τους εξουθένωση, τα ράντζα, τις εφημερίες και την κατάσταση που επικρατεί γενικά στο χώρο της Υγείας.

Στην αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο «Αττικόν», αναφέρουν:

«Οι υπουργοί, η νέα ΔΥΠεάρχισσα κ. Ιορδανίδου, η Διοίκηση μας “συμπονούν”, εξακολουθούν όμως να εφαρμόζουν ακάθεκτοι τη βάρβαρη πολιτική που μας εξοντώνει! Τι αξία έχουν τα εργασιακά μας δικαιώματα μπροστά στο δημοσιονομικό κόστος, τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα εύσημα των Ευρωτυράννων; Αυτοί έχουν την κύρια ευθύνη.

Και η διευθύντρια νοσηλευτικής υπηρεσίας, οι διευθυντές των κλινικών, αυτοί που ο λόγος τους "μετράει παραπάνω"; Γιατί σιωπούν; Πώς ανέχονται αλήθεια αυτή την κατάσταση; Τα ράντζα, την εξάντληση του προσωπικού, την επικινδυνότητα των τμημάτων τους; Τις πολεμικές –και όχι νοσηλευτικές– συνθήκες ειδικά στις πτέρυγες 02, 03, 04, 05, 07; Και προφανώς δεν είναι αντίσταση να στέλνουν που και που κανένα υπηρεσιακό χαρτί για το τμήμα τους, ενημερώνοντας για την έλλειψη προσωπικού, έτσι, για να βγει η υποχρέωση. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις!

Ειδικά οι ευθύνες της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας είναι τεράστιες. Για πολλά χρόνια τώρα και σε αυτό το νοσοκομείο και αλλού, λειτουργεί ως ο πιο συνεπής υπερασπιστής της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, της τρομοκρατίας. Λειτουργεί ως παραδιοικητικός, παρακυβερνητικός και εργοδοτικός μηχανισμός.

Τα παραδείγματα και τα γεγονότα άφθονα και καθημερινά. Διαρκείς εκβιασμοί και “υπόγεια” τρομοκρατία στο νοσηλευτικό προσωπικό ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ τα στοιχειώδη δικαιώματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου