Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Χωρίς αξονικό (πάλι) το ΠΓΝ Λάρισας – Στο “ράφι” ο νέος τομογράφος




Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των Λαρισαίων, με τους αξονικούς τομογράφους… Ενάμιση μήνα μετά την επισκευή του, το παμπάλαιο μηχάνημα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας είναι και πάλι εκτός λειτουργίας.

Ήταν στις αρχές Απριλίου που ο απαρχαιωμένος αξονικός είχε παρουσιάσει βλάβη, προκαλώντας «έμφραγμα» στην εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών ενός ολόκληρου Νομού. Όπως είχε αναδείξει τότε το Virus (εδώ), ο δεύτερος εξίσου παλαιός αξονικός που ήταν τοποθετημένος στο ΓΝ Λάρισας «Κουτλιμπάνειο» ήδη μετρούσε δύο μήνες χαλασμένος. Μετά από ένα Σαββατοκύριακο αγωνίας όπου τα επείγοντα περιστατικά διακομίζονταν σε άλλες πόλεις, η βλάβη στο Πανεπιστημιακό αποκαταστάθηκε ενώ δρομολογήθηκε και η αγορά ανταλλακτικών για τον αξονικό στο Γενικό Νοσοκομείο. Όπως όμως παραδέχονταν οι αρμόδιοι, η παλαιότητα των μηχανημάτων μοιραία θα είχε ξανά την ίδια κατάληξη… Εξέφραζαν, ωστόσο, την πεποίθηση ότι τα προβλήματα θα αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν, καθώς είχε αγοραστεί και ήταν σε φάση εγκατάστασης νέος ταχύτατος αξονικός 64 τομών. Το έργο παραδόθηκε στις 18 Μαΐου, χάρη στην ένταξή του στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.

Κοντά μία εβδομάδα μετά, το προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος περιέργως εκπαιδεύεται ακόμη από τον applicator της κατασκευάστριας εταιρείας, αν και θεωρητικά θα έπρεπε να είναι σε θέση να λειτουργήσει το μηχάνημα το πολύ εντός 5 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης. Την ίδια ώρα, ο παλαιός αξονικός όπως προείπαμε δεν λειτουργεί. Το αποτέλεσμα είναι τόσο τα έκτακτα όσο και τα τακτικά περιστατικά να διακομίζονται στο «Κουτλιμπάνειο» νοσοκομείο, το μηχάνημα του οποίου δεν αποκλείεται να μας αφήσει χρόνους και οι ασθενείς – όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν – να καταφύγουν σε κάποιον από τους 5 αξονικούς του ιδιωτικού τομέα που διαθέτει η Λάρισα.

Το Virus επικοινώνησε με τον εκτελών χρέη Διοικητή και Διευθυντή του Ακτινολογικού, Γιάννη Φεζουλίδη, ο οποίος αν και αναγνώρισε το πρόβλημα δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στον παλαιό αξονικό, αλλά ούτε και να πει πότε θα καταστεί λειτουργικός ο νέος τομογράφος ή να εξηγήσει γιατί διαπιστώνεται αυτή η καθυστέρηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου